Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cesto: Zemiaky si uvaríme, vychladené ošúpeme. Múku si zmiešame na lopári, urobíme jamku, dáme postrúhané zemiaky, vajce, soľ a vypracujeme cesto,ktoré vyvaľkame na hrúbku asi pol cm.
- 2
Pĺnka: na oleji si popražime nakrájanu cibuľku,cesnak a pridame mäso. Okoreníme,osolíme,pridáme červenú papriku a dame vychladiť
- 3
Z cesta vykrajujeme kolieska.Na každé koliesko, dáme vychl.mäso, a urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej,vriacej vode asi 10-15 min. Treba jednu vyťiahnuť a ochutnať či je uvarená. Guľky neoplachujeme
- 4
Na povrch: na troške masti speníme nakrájanu slaninku a pridáme nakrajanú,kyslú kapustu. Podusíme
- 5
Guľky zmiešame z kapustou a podávame. Dodrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu