Plnené mäsove guľky

katka729 - bez fotkykatka729, 31. mája 2013

Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
1 ks
 štipka
Plnka:
500 g
1 ks
na povrch:




Postup

  1. 1

    cesto: Zemiaky si uvaríme, vychladené ošúpeme. Múku si zmiešame na lopári, urobíme jamku, dáme postrúhané zemiaky, vajce, soľ a vypracujeme cesto,ktoré vyvaľkame na hrúbku asi pol cm.

  2. 2

    Pĺnka: na oleji si popražime nakrájanu cibuľku,cesnak a pridame mäso. Okoreníme,osolíme,pridáme červenú papriku a dame vychladiť

  3. 3

    Z cesta vykrajujeme kolieska.Na každé koliesko, dáme vychl.mäso, a urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej,vriacej vode asi 10-15 min. Treba jednu vyťiahnuť a ochutnať či je uvarená. Guľky neoplachujeme

  4. 4

    Na povrch: na troške masti speníme nakrájanu slaninku a pridáme nakrajanú,kyslú kapustu. Podusíme

  5. 5

    Guľky zmiešame z kapustou a podávame. Dodrú chuť

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi zemiakové guľky, plnené mäsom, nie? Ale ku kyslej kapuste sú dobré, také som niekedy jedávala ešte za mlada. Ale bez cesnaku, aby to nemalo tú fašírkovú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia