Plnené mäsove guľky

katka729 - bez fotkykatka729, 31. mája 2013

Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
1 ks
 štipka
Plnka:
500 g
1 ks
na povrch:




Postup

  1. 1

    cesto: Zemiaky si uvaríme, vychladené ošúpeme. Múku si zmiešame na lopári, urobíme jamku, dáme postrúhané zemiaky, vajce, soľ a vypracujeme cesto,ktoré vyvaľkame na hrúbku asi pol cm.

  2. 2

    Pĺnka: na oleji si popražime nakrájanu cibuľku,cesnak a pridame mäso. Okoreníme,osolíme,pridáme červenú papriku a dame vychladiť

  3. 3

    Z cesta vykrajujeme kolieska.Na každé koliesko, dáme vychl.mäso, a urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej,vriacej vode asi 10-15 min. Treba jednu vyťiahnuť a ochutnať či je uvarená. Guľky neoplachujeme

  4. 4

    Na povrch: na troške masti speníme nakrájanu slaninku a pridáme nakrajanú,kyslú kapustu. Podusíme

  5. 5

    Guľky zmiešame z kapustou a podávame. Dodrú chuť

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi zemiakové guľky, plnené mäsom, nie? Ale ku kyslej kapuste sú dobré, také som niekedy jedávala ešte za mlada. Ale bez cesnaku, aby to nemalo tú fašírkovú chuť.