Maslové keksy so škoricou

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 6. februára 2013
Maslové keksy so škoricou
Foto: zuzikrish

Recept na maslové keksy mám od kamarátkinej maminy. Raz som u nich bola na návšteve a práve piekli tieto keksy a tak mi zachutili, Zobraziť celý popisRecept na maslové keksy mám od kamarátkinej maminy. Raz som u nich bola na návšteve a práve piekli tieto keksy a tak mi zachutili, že som si hneď vypýtala recept. Ja som ešte do cesta pridala škoricu a boli fantastické :).

20-30 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 g
150 g
3 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto. Najprv je cesto sypké a trvá dosť dlho, pokým z neho vypracujete pekné cesto, ktoré drží pokope. Kým sa k tomu dopracujete, možno vás budú dosť bolieť ruky :).

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme z neho rôzne tvary a keďže sa blíži Valentín, pekné budú napríklad srdiečka. Navrchu ich potrieme vodou.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom a vysypanom plechu. Neviem presne, koľko trvá, kým sa upečú, no navrchu musia byť trošku hnedasté. Z cesta budete mať veľa sušienok. Minulé Vianoce som sa s nimi dosť trápila, pretože kým som povykrajovala jeden plech, upiekol sa mi druhý a tak. Môžete si ich ozdobiť, piecť bez škorice alebo ich môžete vyskúšať so zázvorom. Výhodou je, že vydržia veľmi dlho :). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mariaklara
Ak sú maslové, tak sú určite chutné, všímam si každý deň, že nastupuje nová generácia, hurá:-))) si šikulka:-)
douglas
@zuzikrish , pekne susienky, ale ako pises, ze cesto ide zprvu ztuha...mna napada upravit gramaz muky (menej)...:) Pekny den.
zuzannka
dnes som ich piekla, boli skvele.. akurat by som upravila tiez gramaz muky - staci aj menej, su dost suche .. a taktiez je to lepsie piect na plechu s papierom na pecenie, namiesto vymastovania a vysypavania mukou - mensia babracka, lepsia manipulacia, usetreny cas, niesu zbytocne mucne a chutia taktiez skvelo :)
zuzikrish
@zuzankaa , ja som ich tiež piekla na papieri na pečenie, ale v pôvodnom recepte bolo, že plech treba vymastiť a vysypať ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia