Foto: vegegulas
Bryndzová polievka je jedna z najjednoduchších a najrýchlejšie pripravovaných polievok. Dnes som jej dodala aj slaninkový nádych, ale nepoužila som slaninu. Čo vám túto Zobraziť celý popisBryndzová polievka je jedna z najjednoduchších a najrýchlejšie pripravovaných polievok. Dnes som jej dodala aj slaninkový nádych, ale nepoužila som slaninu. Čo vám túto polievku prevonia a dochutí sa dozviete v mojom recepte.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu a dáme do hrnca na rozpálený olej. Opekáme dozlatista a pridáme zemiaky, ktoré tiež chvíľu opekáme a miešame. Potom do hrnca vlejeme vodu, asi centimeter nad povrch zemiakov a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky uvarené, rozmixujeme ich. Do hrnca s rozmixovanými zemiakmi pridáme bryndzu a necháme ju rozpustiť.
- 2
Podľa potreby doplníme hrniec vodou a necháme prejsť varom. Ak má niekto radšej hustejšiu polievku, dá na začiatku do polievky viac zemiakov, ak chce polievku redšiu, pridá viac vody. Polievku ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som zvolila nakrájanú cibuľovú vňať, na oleji opekané údené tofu a vaječný žĺtok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu