Rizoto s cviklou a bielou rybou

slawek - fotkaslawek, 8. marca 2012
Rizoto s cviklou a bielou rybou
Foto: slawek

Dnes vám ponúkam nový recept, vyznačujúci sa nezvyčajnou kombináciou surovín. Rizoto z cvikly a bielej ryby prekvapí nečakane prijemnou chuťou i príťažlivým vzhľadom.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

(ja používam čerstvú tresku, ale dá sa použiť aj mrazené rybie filé)
3  uvarené
1 l (môže byť z kocky)
100 ml
1 šálka na rizoto
1
2 strúčiky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Ingrediencie

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobné kocky a na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do sklovita, nemá byt usmažená. Pridáme strúčik cesnaku a spolu smažíme ešte asi 3 minúty.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 3
  4. 4

    a víno, premiešame a približne 5 minút povaríme.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 4
  5. 5

    Cviklu ošúpeme a postrúhame na strúhadle s veľkými otvormi. Vložíme ju do vriaceho vývaru a ten opäť privedieme do varu. Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a vývar na slabom ohni varíme ďalej. Aby sa zachovala červená farba cvikly, pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 5
  6. 6

    Postupne po lyžiciach prilievame vývar s uvarenou a postrúhanou cviklou a za stáleho miešania varíme kým sa tekutina vstrebáva (asi 25-30 minút). V zásade by sme mali minúť všetok vyvar. Repa má byt celkom mäkká a ryža má mať konzistenciu al dente. Na záver pridáme majoránku, podľa chuti dosolíme a dokoreníme a môžeme podávať.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 6
  7. 7

    Rybie filety posolíme a okoreníme. Osmažíme ich na panvici s rozpáleným olejom a keď sú hotové, odložíme ich na teplé miesto.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme tak, že na tanier umiestnime kôpku rizota a na vrch položíme rybie filety.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 8

Diskusia k receptu

julica
Perfiš, toto môžem. (ešte dávam aj kôpor)
galka01
....Jedla som také orginálne rizotko včera na obed, ale namiesto cvikle boli použité hríbiky...chutilo by mi aj toto tvoje...takéto vecičky papať môžem....pekný deň.
slawek
Mile Varechacky, dakujem Vam za komentare, som rad, ze Vas moje recepty inspiruju.
slawek
@galka01
Joj, hribikove rizoto je skvele, je to tradicna dobra chut, cviklove je inovacia, ktora ma naozaj pekvapila svojou chutou i vzhladom.
slawek
@julica , samozejme, kazda bylinka doda trosku inu chut, oplati sa expeimentovat
marianne69
mnaaaam a mne stale doma vravia,ze som divna,ked jem ryzu s rybou,moja najoblubenejsia kombinacia...
margonia
Preco nevaris aj pre verejnost, napriklad v restauracii, aby mal kazdy moznost ochutnat Tvoje lahôdky? Ja by som veru velmi rada prijala pozvanie na obed, ktory si pripravil.
helca103
aj keď sa kombinácia zdá zvláštna je to veľmi dobré, vrelo odporúčam.
miskam
Dnes som to jedla v jednej specialnej restauracii... Bolo to vynikajuce...a podla tohto receptika to spravim aj doma. Dakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia