Rizoto s cviklou a bielou rybou

slawek - fotkaslawek, 8. marca 2012
Rizoto s cviklou a bielou rybou
Foto: slawek

Dnes vám ponúkam nový recept, vyznačujúci sa nezvyčajnou kombináciou surovín. Rizoto z cvikly a bielej ryby prekvapí nečakane prijemnou chuťou i príťažlivým vzhľadom.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

(ja používam čerstvú tresku, ale dá sa použiť aj mrazené rybie filé)
3  uvarené
1 l (môže byť z kocky)
100 ml
1 šálka na rizoto
1
2 strúčiky
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobné kocky a na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do sklovita, nemá byt usmažená. Pridáme strúčik cesnaku a spolu smažíme ešte asi 3 minúty.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 3
  4. 4

    a víno, premiešame a približne 5 minút povaríme.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 4
  5. 5

    Cviklu ošúpeme a postrúhame na strúhadle s veľkými otvormi. Vložíme ju do vriaceho vývaru a ten opäť privedieme do varu. Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a vývar na slabom ohni varíme ďalej. Aby sa zachovala červená farba cvikly, pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 5
  6. 6

    Postupne po lyžiciach prilievame vývar s uvarenou a postrúhanou cviklou a za stáleho miešania varíme kým sa tekutina vstrebáva (asi 25-30 minút). V zásade by sme mali minúť všetok vyvar. Repa má byt celkom mäkká a ryža má mať konzistenciu al dente. Na záver pridáme majoránku, podľa chuti dosolíme a dokoreníme a môžeme podávať.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 6
  7. 7

    Rybie filety posolíme a okoreníme. Osmažíme ich na panvici s rozpáleným olejom a keď sú hotové, odložíme ich na teplé miesto.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme tak, že na tanier umiestnime kôpku rizota a na vrch položíme rybie filety.

    Rizoto s cviklou a bielou rybou - obrázok 8

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
....Jedla som také orginálne rizotko včera na obed, ale namiesto cvikle boli použité hríbiky...chutilo by mi aj toto tvoje...takéto vecičky papať môžem....pekný deň.
Preco nevaris aj pre verejnost, napriklad v restauracii, aby mal kazdy moznost ochutnat Tvoje lahôdky? Ja by som veru velmi rada prijala pozvanie na obed, ktory si pripravil.
Dnes som to jedla v jednej specialnej restauracii... Bolo to vynikajuce...a podla tohto receptika to spravim aj doma. Dakujem:)

Pridaj komentár k receptu: