Chatársky koláč fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 1. augusta 2012

Tento recept mám už dávnejšie a pochádza z časopisu Slovenka.

Suroviny

Cesto:
300  g
150  g
1  kl
150  g
1  kus
5  pl
Plnka:
250  g
2  ks
2  pl
1  kus
Posýpka:
3 pl
2 pl
kopcovitá pl
štipka




Postup

  1. 1

    Všetky surovina na cesto dáme do misky a vareškou dobre premiešame.Vylejeme na pomastený a múkou posypaný plech.Je trochu hustejšie,takže skôr rozotrieme.:-)

    Chatársky koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto natrieme tvarohovú plnku,ktorú získame zmiešaním všetkých surovín,

    Chatársky koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tvaroh uložíme ovocie podľa chuti a možností. Ja som dala jablká,ringloty a černice.

    Chatársky koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na posýpku zmiešame múku , cukor,maslo a škoricu.

    Chatársky koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč posypeme posýpkou a upečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu.

    Chatársky koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
výborný koláčik,páči sa mi tá posýpka zo škoricou.....
margaretka28
@afataga , neviem prečo sa tak volá,ani kto to vymyslel,pod takým názvom bol uverejnený a tak som si ho vystrihla a nalepila do zošita.:-)
radulienka
Mňamkový koláčik, asi preto chatársky, že si ho upečieme a zoberieme na chatu? Alebo si ho upečieme na chate? Alebo tam dáme ovocie, ktoré nám rastie na chate? Je to jedno, urkite výborný, vyskúšam...
hubata
@radulienka : takýto koláč volám tri v jednom @radulienka . Zagebrí sa len jedna misa, dá sa upiecť aj v horúcom lete a všetci ho musia mať radi. Pre prípad že by som ešte niekedy mala chatu alebo chalupu ho ukladám, lebo je určite vynikajúci! Vďaka za krásny receptík, foto a pekný popis @Margaretka28.
paeva
to mi pripomenulo recept chatárska "nádivka", ktorý je niekde zapadnutý, ale je dobrá tá ako sa t o po slovensky? plnka? ale tá sa neplní, musím pohľadať a skúsim ju uverejniť. inak koláčik určite fajný, ukladám, budem mať zbierku chatárskych receptov
terik
Vyzerá výborne a určite tak aj chutí, len sa za ním zapráši.
Ukladám a cez víkend na chate upečiem.
lorain20
Jednoduchy a hlavne tvarohovy, ten jediny zje aj moj manzel, vyskusam
sneica
jednoduchy kolacik a chutny...prisiel prave vhod lebo mam nejaky tvaroh a uz viem kam ho dam...predsa do chatarskeho kolacika...:)
evanaaa
Ak by koláč bol hrnčekový, tak to ešte beriem, lebo nie každý má váhu doma a aj na chate, čiže tam by sa skôr hodil nevážený, jednoduchý. Ale aj tak by som si z neho dala.
mili2936
@evanaaa - ja tento koláč poznám ako "lacný ovocný" a meria sa na hrnčeky - 2 poháre (ja dávam asi 2dcl šálku) polohrubej múky, 1 pohár kryštál. cukru, 1PDP, 1 vanilkový cukor - zmiešať suché suroviny, potom do toho pridať 1 biely jogurt alebo kyslú smotanu, 2 vajíčka a 3/4 dcl oleja. Vyliať na vymastený a vysypaný plech. Ja nedávam tvaroh, ale iba ovocie - v nedeľu som ho zrovna robila, je to taká rýchlovka. Pridala som červené a čierne ríbezle z mrazáka, posypala posýpkou a ani nie 10 minút a už bol v rúre.
aszabka
Vyskúšaný je..akurát to cesto bolo príliš husté, dala som celú 200 ml smotanu a doliala trochu mlieka..piekla som na menšom plechu, bez posýpky, s čerešňami..asi 40-45 minút..stále som si nie istá, či už vnútri "je"..uvidíme, až vychladne a pokrájam ho..vyzerá dobre, mamina ho oddegustuje, snáď jej bude chutiť..vďaka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia