Mrkvový chlieb fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 28. februára 2015
Mrkvový chlieb (fotorecept)
Foto: ancicka
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 l
3 PL
200 g stredná
700 g
250 g strúhaná
2,5 ČL
1 ČL
30 g čerstvé
podľa chuti hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som si cesto nechala vymiesiť v pekárničke. Ale môžme si pripraviť klasickým spôsobom cesto.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám všetky suroviny a nechám vyhniesť

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyložím na pomúčenú dosku

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vyhnetiem a vytvarujem bochník.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložím do vymastenej janskej misy ,vrch bochnika narežem a nechám podkysnúť,kým sa mi rúra nahreje a upečiem.Pečiem 25 min na 200 °C a potom teplotu stiahnem na 150 °C a dopekám ešte 20-25 min,podľa typu rúry.Každá rúra inač pečie.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený chlebík nechám vychladiť na mriežke.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z polovičnej dávky pečený v pekárničke.

    Mrkvový chlieb (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu