Foto: ancicka
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ja som si cesto nechala vymiesiť v pekárničke. Ale môžme si pripraviť klasickým spôsobom cesto.
-
2
Pridám všetky suroviny a nechám vyhniesť
-
3
Po vykysnutí cesto vyložím na pomúčenú dosku
-
4
vyhnetiem a vytvarujem bochník.
-
5
Vložím do vymastenej janskej misy ,vrch bochnika narežem a nechám podkysnúť,kým sa mi rúra nahreje a upečiem.Pečiem 25 min na 200 °C a potom teplotu stiahnem na 150 °C a dopekám ešte 20-25 min,podľa typu rúry.Každá rúra inač pečie.
-
6
Upečený chlebík nechám vychladiť na mriežke.
-
7
Dobrú chuť.
-
8
Z polovičnej dávky pečený v pekárničke.
Diskusia k receptu