Foto: mimit
Nas kamarat oslavoval tridsiatku. Nuz, co mu upeciem, ked dostal aj "ceckatu" tortu, ako my hovorime, ako spravny futbalista dostal aj spartakovsku tortu..takze prvoplanove Zobraziť celý popisNas kamarat oslavoval tridsiatku. Nuz, co mu upeciem, ked dostal aj "ceckatu" tortu, ako my hovorime, ako spravny futbalista dostal aj spartakovsku tortu..takze prvoplanove napady mi vyfukla konkurencia. Raz som ale na internete videla celkom vtipnu tortu s prasiatkami, ktoru som sa rozhodla vyskusat urobit. Kedze oslavenec je medzi priatelmi znamy ako vtipalek, celkom sa to hodilo.
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
0,5 hrnček |
|
2 ks |
|
600 ml |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Postup na cesto je velmi jednoduchy. Zltka oddelime od bielok, z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vyslahame s cukrom do peny, pridame muku s praskom do peciva a nakoniec pridame sneh z bielok. Pecieme 30 minut na 200 stupnoch.
- 2
Co sa plnky tyka, najskor si uvarime puding a nechame ho vychladnut. Kym chladne, vyslahame si maslo s praskovym cukrom a ked vychladne puding (staci, ak je vlazny), spojime ho s maslovou hmotou. Opät dame vychladnut do chladnicky.
- 3
Vychladnuty korpus si rozrezeme na tri platy. Spodny plat natrieme dzemom, potom plnkou, ktorou nesetrime a nakoniec do nej poukladame ovocie. Ja vzdy davam kazde "poschodie" najskor zachladit, kym ulozim dalsie, aby mi stuhla plnka a nesmykal sa mi dalsi plat.
- 4
Pri druhom plate postup opakujeme a nakoniec polozime vrchny plat, ktory ja zvyknem pokropit z tej prekrojenej strany ovocnym sirupom. Dame na chvilu zachladit a potom boky torty este pokryjeme kremom (plnkou), aby sa nam ozdoba z twixu mala o co prilepit. A neviem preco, ale asi zo zvyku, jemnou vrstvou som natrela aj vrch torty. Na chvilu som dala tortu zase zachladit.
- 5
Potom prisiel na rad moj drahy manzel, ktory mi pomahal prichytit neposlusne twix-ky, ktore sa nechceli prilepit o boky torty. Ked boli na svojom mieste, tortu som rychlo oviazala ozdobnou stuhou, trosku zatiahla a urobila malu maslicku. Treba povedat, ze po chvilke v chladnicke sa twix naozaj poslusne prichytil a mozno by uz tu maslu ani nebolo treba. Ale ja som ju nechala.
- 6
No a nakoniec cokoladova poleva (bahno pre svinky). Staci v hrnceku dat varit cokoladu so slahackou, len pokial sa cokolada neroztopi. A potom opatrne naliat na tortu, aby sa nepreliala velmi cez boky, posadit do nej figurky vyrobene ci uz z marcipanu alebo ako u mna z potahovky (K2) a dat zachladit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked pečenie je hra...:-)