Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak fotorecept
Foto: izabella929
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
80 g domáca z mangalice |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
Cesto na rezance: | |
300 g |
|
200 g |
|
1 ks celé |
|
200 ml teplá |
|
|
Postup
-
1
hlávku kapusty som pokrájala..pokrájanú kapustu som preložila do misy a osolila..
-
2
údenú slaninu som pokrájala na malé kocky..
-
3
cibuľu na väčšie kocky..
-
4
na panvicu som dala slaninu a nechala som ju opiecť..
-
5
pridala som kryštálový cukor a nechala som ho skaramelizovať..
-
6
pridala som pokrájanú cibuľu a nechala som ju opiecť do svetlohneda..
-
7
a napokon som pridala osolenú kapustu...všetko som premiešala ..
-
8
napokon som ju posypala mletým čiernym korením...zakryla pokrievkou a dusila do mäkka..
-
9
kapusta je hotová..
-
10
na pracovnú dosku som preosiala polohrubú a hrubú múku, pridala som celé vajce..
-
11
pridávala som teplú vodu a spracovala som cesto, ktoré som dobre vymiesila...nechala som ho 15.min odpočívať..voda je iba orientačne, záleží od múky, koľko bude potrebovať na tuhšie cesto..
-
12
cesto som rozdelila na 3 menšie bochníčky a vyvaľkala..
-
13
pokrájala na širšie kusy, uložila na seba zvinula a krájala na široké rezance..
-
14
všetko pokrájané..pokiaľ som pripravovala rezance, nechala som si v hrnci zovrieť vodu..
-
15
rezance som vložila do osolenej vody a nechala uvariť...
-
16
rezance som scedila..
-
17
a zmiešala som ich s pripravenou kapustou..už som ich nemastila, lebo slanina pustila dostatok masti, takže boli výborne dochutené aj mastné...
-
18
uložila som na tanier...prajem vám dobrú chuť..
)@afataga , iste by si si pochutnala.-)@ancicka , tvoje slová ma potešili.-)@rela ,výber je dosť veľký a všetko je chutné, vďaka za hviezdičky.-)@ab2103 , no pokiaľ pripravuješ kapustu tak isto ako ja, tak teda veru nič.. Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)