Foto: ersie
Tento recept som našla kedysi v kalendári a odvtedy ju robievam k sladkým jedlám. Je to skromná, dobrá a sýta polievka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú zeleninu si nakrájame do cca 1,5 l vody a to takto:2 stredne veľké zemiaky nakrájame na kocky, väčšiu nasekanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Koreňovú zeleninu - mrkvu, zeler, petržlen alebo paštrnák nakrájame na kolieska. Pridáme hrsť krúp, šošovice a sušených alebo čerstvých húb, tiež trochu pohanky.
- 2
Pomaly varíme 1 - 1,5 hodiny. Podľa potreby pridáme vodu. Keď je všetko mäkké, osolíme, zahustíme 2 - 3 lyžicami ružovej "jíšky". Povaríme cca 0,5 hodiny s lyžičkou drvenej rasce, ochutíme korením a bujónom. Podľa potreby osolíme. Je to sýta polievka v ktorej sa suroviny možu obmeňovať, napr. pridat ružičkový kel, ale nesmú tam chýbat zemiaky a hrste obilovín, strukovín. Polievku možme podávat i ako ľahkú večeru s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu