Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom,...
Pečená kapustnica
Neskutočne jednoduchá Pečená kapustnica je vlastne na jednom plechu pripravená slovenská špecialitka , ktorá sa dá...
Plnené palacinky na slano
upečieme si palacinky ako bežne s tým rozdielom že do nich dáme sol a nie cukor a...
Koko-čoko-karamelové narodeninové rezy
Tento koláčik mi vznikol kombináciou viacerých overených receptov, nakoľko mal byť reprezentačný.
Najjednoduchší kakaový koláč
Dostal sa mi do rúk koláčik, ktorý som absolútne nemala v pláne meniť. Čo vačšinou...
Zemiaky s mrkvou a kuracím mäsom
zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu nakrájame na tenke kolieska alebo kocky, cibuľu nakrájame nadrobno. Pridáme ingrediencie...
Zelerový šalát z Heľpy
Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, ...
Rýchla a zdravá večera
Príprava tejto večere je skutočne jednoduchá a najlepšie na tom je, že jedlo je dobre stráviteľné a...
Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom
My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu...
Taliansky raňajkový koláč podľa Kaprálikovcov
Manželia Kaprálikovci do štúdia TV Varecha priniesli vôňu a chuť Talianska. Upiekli nám zaujímavý raňajkový koláč...
Domáce müsli
Veľmi vhodné na raňajky. Po jednej miske mám na tri hodiny pokoj od jedla:-D A raňajky sú...
Žĺtkové rezy so slivkovým lekvárom
Každá rodina má svoj overený recept na tieto tradičné slávnostné koláče. U nás boli žĺtkové koláče...
Parená knedľa
Takto robím knedľu ja, naučila ma to moja teta, chutí výborne a je to naozaj...
Výborné medovníčky
Do"mora" medovníčkov, ktoré sú tu na Vareche už uverejnené, chcem aj ja prispieť svojou...
Hlivový perkelt
Hliva ustricová je liečivá. Podporuje imunitu, znižuje cholesterol, priaznivo pôsobí pri kožných ochoreniach, má antibiotický účinok a...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Ultra rýchla omáčka na cestoviny
Keď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla...
Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
Palacinky s ovocím ako špíz
Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt, vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím, ktoré...
Cícerové guľky
Cícerové guľky sú veľmi chutné a zdravé jedlo, ktoré odporúčame podávať so zemiakovou kašou.
Cuketovo-papriková nátierka vegan
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Kelová polievka s klobásou
Veeeľmi jednoduchá, rýchla a na suroviny nenáročná polievka nielen pre chlapov...