Pečené rybie filety so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009 13:20
Ďalšie recepty »
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.

  2. 2

    Na ne dáme filety, ktoré trochu posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu. Podlejeme vínom a vývarom a dáme do rúry na 45 minút piecť prikryté alobalom.

  3. 3

    Kým sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku: olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, pridáme prelisovaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.

  4. 4

    Po 45 - 50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a na rybu nalejeme pripravenú zálievku a zapekáme ešte asi 15 minút.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist