60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 vetvičky |
|
50 ml |
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.
- 2
Na ne dáme filety, ktoré trochu posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu. Podlejeme vínom a vývarom a dáme do rúry na 45 minút piecť prikryté alobalom.
- 3
Kým sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku: olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, pridáme prelisovaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
- 4
Po 45 - 50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a na rybu nalejeme pripravenú zálievku a zapekáme ešte asi 15 minút.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu