60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.
- 2
Na ne dáme filety, ktoré trochu posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu. Podlejeme vínom a vývarom a dáme do rúry na 45 minút piecť prikryté alobalom.
- 3
Kým sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku: olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, pridáme prelisovaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
- 4
Po 45 - 50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a na rybu nalejeme pripravenú zálievku a zapekáme ešte asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu