Pečené rybie filety so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
100 ml
100 ml
2 vetvičky
50 ml
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.

  2. 2

    Na ne dáme filety, ktoré trochu posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu. Podlejeme vínom a vývarom a dáme do rúry na 45 minút piecť prikryté alobalom.

  3. 3

    Kým sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku: olivový olej zmiešame so šťavou z citróna, pridáme prelisovaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.

  4. 4

    Po 45 - 50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a na rybu nalejeme pripravenú zálievku a zapekáme ešte asi 15 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: