Snehová torta s jahodami a čučoriedkami
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
8-10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60-70 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 150°C, vyšľaháme bielky a postupne primiešame cukora vanilkový cukor. Povrch vzniknutej hmoty postriekame octom, posypeme kukuričnou múkou a gumovou špachtľou ju opatrne vmiešame.
- 2
Hmotu vložíme do oválnej misy vyloženej papierom na pečenie a rozotrieme jutak, aby boky boli vyššie ako stred. Pečieme 60–75 minút a po upečení necháme v rúre vychladnúť.
- 3
Pred podávaním stred torty potrieme smotanou vyšľahanou s cukrom a ozdobíme ovocím. Pomôcka – hmotu nemusíme rozotierať, ale ju nastriekame pomocou cukrárenského vrecka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu