Snehová torta s jahodami a čučoriedkami

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Snehová torta s jahodami a čučoriedkami
Foto: Robert Hüttner
8-10
porcií
20 minút
príprava
60-70 minút
na 150 °C

Suroviny

120 g
200 g
1 bal.
1 ČL
1/2 PL
240 ml
20 g
 na ozdobenie
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 150°C, vyšľaháme bielky a postupne primiešame cukora vanilkový cukor. Povrch vzniknutej hmoty postriekame octom, posypeme kukuričnou múkou a gumovou špachtľou ju opatrne vmiešame.

  2. 2

    Hmotu vložíme do oválnej misy vyloženej papierom na pečenie a rozotrieme jutak, aby boky boli vyššie ako stred. Pečieme 60–75 minút a po upečení necháme v rúre vychladnúť.

  3. 3

    Pred podávaním stred torty potrieme smotanou vyšľahanou s cukrom a ozdobíme ovocím. Pomôcka – hmotu nemusíme rozotierať, ale ju nastriekame pomocou cukrárenského vrecka.

Diskusia k receptu

bozulka
Akú funkciu má ten ocot?Ešte som sa s tým nestretla.
denyany
krásne to vyzerá! niekde som počula, že ten ocot spôsobí to, že po upečení bude vnútro snehového korpusu vláčne, nevysuší sa tak. ale neviem, či ozaj, na snehovú tortu som ešte nenabrala dosť odvahy.
benyy20
toto je taktiež známe pod pojmom "Torta Pavlova" je veľmi populárna. ten ocot tam jednak slúži na to vnútro,ale keďže je kyslý,spevní sneh,aby úplne nestratil formu. Niektorí ľudia keď šľahajú sneh do koláčov a pod. pridávajú aj kvapku citr.šťavy. Kyslá=udrží formu snehu. Ocot robí to isté.
astheart
Australané pro stabilizaci sněhu přidávají vinný kámen, který je také kyselý. Souhlasím s @benyy20. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia