Dvojfarebné striekané pečivo fotorecept
Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 25. decembra 2015
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 25. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
10-12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy na pečenie s papierom na pečenie. Maslo šľaháme, kým nie je „nadýchané“. Cukor, vanilkový cukor a žĺtky postupne pridávame za stáleho miešania. Preosejeme múku, prášok do pečiva a miešame. Zmes vmiešame do vyšľahaného masla, odoberieme polovicu cesta, do zvyšného cesta pridáme kakao, ak máme cesto tuhšie, môžeme pridať lyžicu mlieka.
- 2
Cesto dáme do cukrárenského vrecka s hladkým špicom s priemerom 9 mm. Najprv naplníme vrecko bielym cestom a striekame podkovičky (rožteky), postup zopakujeme s kakaovým cestom. Dáme piecť do rúry, vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na tyčinky džem a zlepujeme. Končeky rožtekov môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu