Dvojfarebné striekané pečivo fotorecept

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 25. decembra 2015
Dvojfarebné striekané pečivo (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
45 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

175 g
150 g
1 ks
3 ks
225 g
štipka
20 g
100 g (alebo ríbezľový)
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy na pečenie s papierom na pečenie. Maslo šľaháme, kým nie je „nadýchané“. Cukor, vanilkový cukor a žĺtky postupne pridávame za stáleho miešania. Preosejeme múku, prášok do pečiva a miešame. Zmes vmiešame do vyšľahaného masla, odoberieme polovicu cesta, do zvyšného cesta pridáme kakao, ak máme cesto tuhšie, môžeme pridať lyžicu mlieka.


  2. 2

    Cesto dáme do cukrárenského vrecka s hladkým špicom s priemerom 9 mm. Najprv naplníme vrecko bielym cestom a striekame podkovičky (rožteky), postup zopakujeme s kakaovým cestom. Dáme piecť do rúry, vyberieme a necháme vychladnúť.


  3. 3

    Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na tyčinky džem a zlepujeme. Končeky rožtekov môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia