Čínska torta

alexdidi - fotkaalexdidi, 19. apríla 2010
Čínska torta
Foto: alexdidi

Toto je veľmi starý recept.Len ja som ho získala už pred 40 rokmi, ale stále mi pripadá ako práve nový a moderný.Moja rodina si ho žiada pri každej oslave alebo spoločnom stretnutí.Obľubujú ho hlavne muži a deti, lebo nie je veľmi sladký.Nie je to klasická torta kruhového tvaru, ale obdĺžniková/ale robila som ju na veľkú noc v tvare vajíčka/.Prečo názov "Čínska torta", to naozaj neviem.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
140 g
40 g
2 PL
Plnka:
500 ml
1 ks
okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 2 plechy na pečenie, zľahka potrieme olejom,uložíme papier na pečenie a tiež potrieme olejom.Na cesto vyšľaháme z bielkov so štipkou soli tuhý sneh,prišľaháme práškový cukor a potom zľahka metličkou primiešame múku zmiešanú s kakaom a preosiatú.Natrieme na pripravené plechy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C. Hneď po upečení ešte horúci koláč rozrežeme po dĺžke na tri diely, ktoré na seba spájame po vychladnutí šľahačkou/na výšku 6 dielov/.Šľahačkou potrieme aj celý povrch a posypeme strúhanou čokoládou.Šľahačkovú smotanu deň predtým prevaríme a potom vyšľaháme s vanilkovým cukrom./Vanilkový cukor naozaj iba jeden/.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zaujimave , urcite skusim .vyzera to na rychlovku :-)
z tohto cesta robím roládky po upečení zrolujem s papierom a nechám vychladnúť a plním šľahačkou