Foto: alexdidi
Toto je veľmi starý recept.Len ja som ho získala už pred 40 rokmi, ale stále mi pripadá ako práve nový a moderný.Moja rodina si Zobraziť celý popisToto je veľmi starý recept.Len ja som ho získala už pred 40 rokmi, ale stále mi pripadá ako práve nový a moderný.Moja rodina si ho žiada pri každej oslave alebo spoločnom stretnutí.Obľubujú ho hlavne muži a deti, lebo nie je veľmi sladký.Nie je to klasická torta kruhového tvaru, ale obdĺžniková/ale robila som ju na veľkú noc v tvare vajíčka/.Prečo názov "Čínska torta", to naozaj neviem.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si 2 plechy na pečenie, zľahka potrieme olejom,uložíme papier na pečenie a tiež potrieme olejom.Na cesto vyšľaháme z bielkov so štipkou soli tuhý sneh,prišľaháme práškový cukor a potom zľahka metličkou primiešame múku zmiešanú s kakaom a preosiatú.Natrieme na pripravené plechy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C. Hneď po upečení ešte horúci koláč rozrežeme po dĺžke na tri diely, ktoré na seba spájame po vychladnutí šľahačkou/na výšku 6 dielov/.Šľahačkou potrieme aj celý povrch a posypeme strúhanou čokoládou.Šľahačkovú smotanu deň predtým prevaríme a potom vyšľaháme s vanilkovým cukrom./Vanilkový cukor naozaj iba jeden/.
4 bielky vyšlahám so 4 PL kryštálového cukru, potom pridám 4 žĺtky
a na najmenších obrátkach 1 PL kopcom kakaa
rozotriem na plech, na ktorom je papier na pečenie potretý /Palmarínom/, pečiem pri 180 ˚C cca 15 minút.
Po upečení stočím aj s papierom, krásne sa odlepí, vyšlahám 1 šlahačku s vanílkovým cukrom, potriem, stočím a mňamka je hotová
keď to budem robiť najbližšie pridám foto