Broskyňové rezy s čoko krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 16. júna 2016
Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduchá záležitosť, ktorú by mal zvládnuť hocikto z Vás.

Suroviny

Piškótové cesto:
Prvé cesto:
30 g
30 g
2 ks
Druhé cesto:
30 g
30 g
2 ks
Tretie cesto:
30 g
30 g
2 ks
Suroviny na čoko krém:
800 ml
200 ml
3 ks
300 g
2 ks
4 PL
Ďalšie suroviny:
skoro 1 bal
 na vrch zákuska

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahojte. Dnes budeme piecť tri pláty cesta. Začneme s tým, že si na papier nakreslíme rozmery cesta. Ja som si na pomoc zobral pekáč s rozmermi 34 x 20 cm.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2 bielka a 30 g kryšt. cukru vyšľaháme v tuhý sneh.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do snehu krátko primiešame 2 žĺtky.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do žĺtkov primiešame polohrubú múku 30 g. Šľahačom miešame iba krátko a potom cesto premiešame varechou.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozotrieme na papier na pečenie.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru na pečenie si predhrejeme na 170 °C. Piškótové cestá som piekol na 170 °C po dobu 15 minút. Vy si teplotu pečenia, prosím, nastavte podľa seba.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz si spravíme čoko krém. Najprv si dáme zovrieť 800 ml mlieka. V zostatku mlieka, čiže 200 ml, rozmiešame 4 PL kryštálového cukru a 3 ks Zlatý klas a vlejeme zmes do vriaceho mlieka. Následne uvaríme hustý puding.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Puding šokovo schladíme.Sem,tam ho premiešame varechou.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnutý puding je hustý ako betón a je potrebné ho riadne prešľahať.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do prešľahaného pudingu budeme po častiach pridávať zmäknuté maslo (300 g). Zmes pudingu a masla prešľaháme.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotový maslovo - pudingový krém.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do pudingového krému pridávame po častiach rozpustenú horkú čokoládu (200 g). Zakaždým prešľaháme. Potom krém premiešame varechou, aby sme doň namiešali aj tie častice, ktoré sú nalepené na boku resp. na spodku nádoby. A teraz už čoko krém premiešame dôkladne.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotový čoko krém.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A teraz poskladáme tortu. Dáme prvý plát.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Prvý plát natrieme krémom.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na krém poukladáme mini piškóty.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Piškóty zakryjeme krémom.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Na piškóty dáme druhý plát cesta a zakryjeme ho krémom

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Na druhý plát poukladáme narezané broskyne.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Na broskyne dáme krém.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Na vrch umiestnime tretí plát cesta.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Vrch torty natrieme krémom a ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou.

    Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept) - obrázok 22

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Superfasaextrapríma Lacko @mesiar50 kamarát! Nielen Tvoj puding pred finišom, ale aj ja teraz som skratovým šokom bloknutý! Teda zablokovaný, Tvojim excelentným dielom. Nuž, čo je pravda, to je pravda, predviedol si sa opäť parádne!
@Klukodvody
Priateľu zlatý,tak spraviť si tento zákusok bude pre teba,len taká ,,ranná rozcvička".Zákusok sa rýchlo míňa a to sa mi páči.Srdečná vďaka a oba vás pekne pozdravujem.

@Terinka55
Prekrásne ti ďakujem milá Terinka55.Tiež posielam pekný pozdrav,tentoraz zo svojho rodného mesta.

@Izabella929
Áno,zákusok je šťavnatý a chutný.Chcel som tomu dať najprv názov,že ,,holá torta",ale potom som od toho zámeru ustúpil.Keď mi pod takýto recept napíše ,,kráľovná rezov" na tomto portáli,tak je to pre mňa pocta.Srdečne ti ďakujem.

@Sracz
Priateľu Ferko,taký skvelý kuchár ako ty,si spraví túto,,hračku" ľavou rukou a oči bude mať pritom zaviazané šatkou.Som rád,že sa ti moje dielo páči.
Ďakujem ti veľmi pekne.
Vypadá to tak, že se z tebe "kluje" Izi!! haha Krásná práce, moc se ti řezy povedly, včetně postupu!! Tvé broskyňové rezy jsou k nakousnutí!! Krásný den přeji všem!
@Jack
Ale,nie som žiadny pán,len rád varím.Maliny,jahody černice,broskyne..mňamky.
Keď do krému nepridáme čokoládu,tak si pridanìm 2 van.cukrov môžeme spraviť skvelý vanílkový krém,alebo miesto tmavej čoko použijeme bielu čokoládu.Keď si ho raz spravíš neobanuješ.
Ďakujem ti krásne.

@Veronikkka ,prekrásne ti ďakujem.


@Haji
A vieš,že som na Izku myslel,keď mi prišli na um jej prekrásne nakrájané rezy.Ja som to rezal ča čerstva a kraje som vôbec nezarovnával.Tak ako holé torty,že sa s bokmi vlastne nič nerobí.
Srdečné díky milá @Haji a tiež každému želám
pekný deň, samozrejme aj včetne teba.

@Ancicka
Veľmi pekne ti ďakujem.
Fíha, ty už dobiehaš pomaly ale isto aj Izku;-)) pozerám v rozpise, že 1.cesto, 2.cesto, 3. cesto...ešteže sú rovnaké. Výborná kombinácia, skvelé prevedenie. Prehĺtam tu naprázdno, ach jaj!:-)
@Kimlo
Ľahké ako ,,facka". Priateľu,spravíš takéto rezy aj zo zatvorenými očami.Veľmi pekne ti ďakujem.

@Kukulienka71
Izka je na vareche kráľovná rezov
a ja som pri nej,len učeň.Potešenie je na mojej strane,že sa ti rezy páčia.Ďakujem ti krásne.

@mesiar50 uz dlhsie obdivujem Tvoju pracu ,co sa tyka zakuskou,uz mam ulozenu aj Tvoju cokoladovu tortu ,ktora bude mat na buduci mesiac premieru.Teraz k Tvojmu zakusku,OTAZKA musia tam byt tie miny piskkoty?Nemozem ich nahradit broskynami aby tam boli dvakrat? A potom v rozpise je 3 zlate klasy a potom uz pri samotnom vareni pises ,4 PL cukru a 2 zlate klasy co s tym tretim?AK mozes odpis VDAKA. Zakusok ulozeny vKK apravom*****:-)))
Robila som podľa teba tortu na rodinnú oslavu. Všetci pýtali recept :) Bola fantastická, ten krém nemá chybu:) Ďakujem za super receptík .
@Dandika1
Ahoj.
Prepáć,preklep opravený.
V zásade platí 1 zlatý klas a 300 ml mlieka na hustý puding.Samozrejme tie piśkoty tam nemusia byť,daś si tam ćo ty rada màś.Srdečná vďaka.
@Siisa (19.8.2016 08:55)
Nie je čo ďakovať milá Siisa.
Potešenie je na mojej strane,že plnka chutila viacerým z Vás.
Ďalej sa cïtim poctený tým,že si tortu pripravovala k rodinnej oslave.Ďakujem ti prekrásne.

Pridaj komentár k receptu: