Foto: elixir
Tento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť Zobraziť celý popisTento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť naozaj podarilo. :) Je to výborný základ a pripraviť sa dá ďalej aj s bazalkou, prípadne pikantnejšie... alebo akokoľvek, aby nám to chutilo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Semienka zalejeme vriacou vodou a cez noc ich necháme stáť.
-
2
Na druhý deň ich dáme odcedené do vysokej nádoby, na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak a tiež ju pridáme k semienkam.
-
3
Takisto pridáme pretlak, čerstvú aj sušené paradajky, cukor, soľ a citrónovú šťavu.
-
4
Všetko spolu vymixujeme.
-
5
Množstvo vyjde akurát do 125g fľašky. Najlepšie chutí vychladená.
@caterina som rada, že dobre padla :) aj s paradajkami v oleji by to mohlo byť fajn... ja som ich začala používať len odnedávna, dovtedy som vždy len sušené v soli...
@mijaita nabudúce budem aj ja máčať kratšie, ďakujem Ti za tip.
@tiginko dúfam, že sadne i Tebe :)
Já hlava děravá nekoupila semínka ani rajčata, takže příště. Jsi šikulka, milá @Jack a rychlá jako vítr! Hezký prvomájový večer přeji!
Ahoj moja milá Haji.Tak vieš,slnečnicu som mala doma už dávnejšie,kúpila som ju do chlebíka,no,ale dcéra nezje chlieb so semienkami,žiadnými,ani s "lomkami"v preklade celá rasca.Tak čo so slnečnicou?Táto nátierka mi prišla veľmi vhod,všetko bolo po ruke,ja paradajky musím mať doma kvôli Natálke,dokúpila som len sušené.A recept na chlebík bol od sestry kváskovo-cibuľový.No jedna báseň -:) Prajem pekný večer.
@Jack dúfam, že aj Tebe nátierka dobre sadne..
Pekný deň holky :)
V pohodě, my se s @Jack poctivě podělíme! Děkuji za receptík i pozdravení, aj tobě krásný den, milá @Elixir !