Jahodový zákusok - sladké trio fotorecept
Sladučké jahody, šľahačka vymiešaná s tvarohom na čokoládovom ceste. Sladké trio, ktoré poteší oči, brucho aj dušu.
Suroviny
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 30 g |
|
| 50 g |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 30 g |
|
| 1 bal |
|
| 250 ml |
|
| 1 bal |
|
| Vrchná vrstva: | |
| 700 g |
|
| 30 g |
|
| 1 bal |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si čokoládové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom. Na masle si roztopíme čokoládu. Roztopenú čokoládu primiešame do vymiešaných vajec s cukrom. Pozor, čokoláda nesmie byť horúca. Pridáme múku s kypriacim práškom, vypracujeme cesto.
- 2
Cesto upečieme vo vyhriatej trúbe cca na 180 °C. Vychladnuté cesto prepicháme so špajdlou, pokvapkáme višňovým likérom.
- 3
Krém: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Krém natrieme rovnomerne na cesto. Na krém poukladáme rozpolené jahody.
- 4
Vrchná vrstva - želatína: Plátky želatíny pripravíme podľa návodu. Cca z 300g jahôd si pripavíme šťavu na spracovanie želatíny. Jahody s cukrom krátko povaríme, pretlačíme a prepasírujeme na šťavu. Do šťavy pridáme višňový likér. Jahodovú šťavu spracujeme so želatínou. Opatrne vrstvíme jahodovú želatínu medzi jahody. Koláčik dáme schladiť do chladničky.
- 2









Použil som plech 28x21,5 Podľa prepočtov na objem to víde aj na tortovú formu o priemere 26cm a cesto by malo byť o trošičku vyššie. Nech sa zadarí