
Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Pestrofarebná ovocná kytica
Je to ideálny letný darček, ktorý chutí, osvieži a ešte je aj pekný a zdravý....

Bezlepková galetka s figami a rozmarínom
Niet jednoduchšieho receptu ako táto bezlepková galetka. My sme si ju napiekli s figami, keďže je ich sezóna a všetkým chutila....

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.

Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu
Kúpené pizzové cesto môžete použiť aj na sladký koláč....

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

Šmakovná nátierka 1. máju
Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce...

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...