Plnené jabĺčko na lístkovom koliesku

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
Plnené jabĺčko na lístkovom koliesku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
4 PL
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z cukru, vody, škorice, badiánu a kôry z pomaranča a cit-róna uvaríme sirup, v ktorom 3 – 5 minút povaríme jablká, ktoré prepolíme, ošúpeme a vyčistíme od jadierok.

  2. 2

    Sušené slivky a orechy posekáme a premiešame so zvyškom sirupu a naplníme nimi jablká.

  3. 3

    Jablká uložíme na koliesko z lístkového cesta. Navrchu jablka utvoríme mriežku. Pečieme v rúre na 160 °C 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia