Plnené jabĺčko na lístkovom koliesku
Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z cukru, vody, škorice, badiánu a kôry z pomaranča a cit-róna uvaríme sirup, v ktorom 3 – 5 minút povaríme jablká, ktoré prepolíme, ošúpeme a vyčistíme od jadierok.
- 2
Sušené slivky a orechy posekáme a premiešame so zvyškom sirupu a naplníme nimi jablká.
- 3
Jablká uložíme na koliesko z lístkového cesta. Navrchu jablka utvoríme mriežku. Pečieme v rúre na 160 °C 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu