
Zapečené bylinkové vajíčka
Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou...

Gaštanové guľôčky (60 ks)
Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami . prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve...

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Zdravý celoročný šalátik
Šalátik z avokáda, fety a krabých tyčiniek som prvýkrát jedla v jednej reštaurácii a tak mi...

Limetkový koláč bez lepku
Chcelo by to niečo chutné, netradičné a veľmi osviežujúce. Čo by ste povedali na taký limetkový koláč bez lepku, ktorý je vo svete známy ako Key Lime Pie?...

Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

Ovocné taštičky bez lepku
Praktický koláčik do ruky – ovocné taštičky bez lepku, ktoré si môžeme naplniť ľubovoľným ovocím. My sme zvolili tentoraz jesennú kombináciu....

Krupoto s bravčovým stehnom
Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Piškótová omeleta s jahodami
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik...

Francúzke kurča po slovensky
tento recept so opísal s kuchárskej knihy Petra Novotného ale nie som si isty

Jarní vývar
Ze všeho bejlí, které roste na loukách a zahradách. Z lístků a kvítků, které...

Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...

Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať, dáme do mrazničky. Bude tam...

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

Mandľové minibábovky s pistáciami
Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.

Rebarborový koláč s marcipánom a posýpkou
Keď sa na trhoch a v záhradkách začne objavovať rebarbora, treba jej sezónu čo najlepšie využiť....

Muffiny s vianočným motívom
Vo štvrtok mi manžel kúpil nové formičky a keď ich zbadala moja dcérka, hneď mi pripravila...

Orechovo-mandľové brownies bez lepku
Máte radi čokoládu? Potom máte určite radi koláče zvané brownies bez lepku. A vedeli ste, ...

Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...

Kuriatkovské rolky s orechami
Mäsko nakrájame na plátky, ktoré môžeme mierne posoliť a naklepať. Dnu zakrútime šunku, varené vajce a...

Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......

Semienkové tyčinky z domáceho lístkového cesta bez lepku
Tyčinky z lístkového cesta bez lepku sú jednoduchým a obľúbeným snackom k nápojom alebo na pohostenie hostí. My vás v dnešnom recepte naučíme pripraviť si doma jednoduché lístkové cesto bez lepku....

Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...