Brokolica s ružovým hroznom preliata jogurtovou zálievkou
Foto: linnet687
Netušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže byť taká dobrá. Inšpirovala som sa z jednej americkej webstránky, Zobraziť celý popisNetušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže byť taká dobrá. Inšpirovala som sa z jednej americkej webstránky, no recept som si zmenila na zdravšiu alternatívu. Normálne jedávam brokolicu s olivami a na slano, ale táto variácia bola príjemné osvieženie, vyskúšajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu dôkladne umyjeme, nakrájame stonku aj hlávku na ružičky a dáme uvariť v pare 6-8 minút. Bobuľky hrozna nakrájame na polovice (ja som použila bezkôstkové). Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere ako je uvedené na obale a necháme odstáť, nech nasiakne vodu.
- 2
Nakrájame cibuľu na malé kocky, zázvor tiež (ja som použila asi 2 cm dlhý kus) a krátko (1-2 min) osmažíme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Keď je brokolica uvarená, scedíme ju, primiešame k nej nakrájané hrozná a kuskus. V inej miske rozmiešame do hladka jogurt s 1 kockou Kiri syra. Primiešame soľ, korenie, ocot a cibuľu so zázvorom. V prípade potreby doriedime vodou, aby mala zmes redšiu konzistenciu.
- 3
Jogurtovou zálivkou prelejeme brokolicovú zmes a pridáme med. Ak máte, môžete pridať aj nasekané orechy, či už vlašské, mandle alebo slnečnicové semienka. Nakoniec to celé posypeme nastrúhaným eidamom. Dochutíme podľa toho, či je zmes príliš sladká alebo slaná. Ja som pridala ešte zopár kvapiek sójovej omáčky. Pred podávaním sa doporučuje nechať zmes odstáť aspoň hodinu v chlade, aby sa chute prepojili, ale ja som neodolala a vrhla som sa na to hneď. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu