Mandľovo-škoricové rožteky fotorecept
Vianočné suché pečivo s vôňou mandlí a škorice.
100
porcií
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Na pracovnú dosku preosejeme múku a práškový cukor. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu na 2 hodiny.
-
2
Cesto vyšúľame na valčeky a rovnomerne nakrájame. Z tejto dávky mi vyšlo 100 valčekov. Dĺžka valčeka 8 cm.
-
3
Vytvarujeme rožteky a uložíme na suchý plech. Upečieme (12 minút na 170 °C).
-
4
Upečené rožteky cez sito pocukrujeme.









Diskusia k receptu