Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou fotorecept
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 26. októbra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| Suflé: | |
| 3 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 65 g |  | 
| 125 g |  | 
| 35 g |  | 
| 125 g |  | 
| Parfait: | |
| 500 g |  | 
| 100 g |  | 
| 200 g |  | 
| Mrvenica: | |
| 250 g |  | 
| 125 g |  | 
| 125 g |  | 
| Na ozdobu: | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme do chladničky vychladiť. Vajcia a žĺtok s cukrom vyšľaháme v mise na penu. Do peny postupne pridáme múku, maslo a nakoniec opatrne rozpustenú, nie horúcu čokoládu. Vymiešame hladké riedke cesto. Cesto nalejeme do formičiek do troch štvrtín a odložíme späť do chladničky na ďalších 30 minút. Potom pečieme v rúre zohriatej na 220 °C 10 minút. 
- 2
Parfait: Pomaranče odšťavíme, zmiešame s kryštálovým cukrom a povaríme (zredukujeme) na sirup. Necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme dotuha a ochutíme ju vychladeným pomarančovým sirupom.   
- 3
Ochutenú šľahačku preložíme do formy vystlanej potravinovou fóliou a odložíme do mrazničky na 2 hodiny.   
- 4
Mrvenica: Múku, cukor a tuk spolu zmiešame a dáme do rúry zohriatej na 160 °C sušiť 20 minút. 
- 5
Suflé podávame s pomarančovým parfait a mrvenicou. Na zdobenie môžeme použiť mesiačiky pomaranča a grapefruitu, zbavené šupky, jahodové pyré, karamelizované orechy, jedlé kvety, bylinky a práškový cukor.   Tiež Čokoládové suflé:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2
 
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu