Čokoládové suflé
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou fotorecept

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 26. októbra 2018
Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

Suflé:
3 ks
1 ks
65 g
125 g
35 g
125 g
Parfait:
500 g
100 g
200 g
Mrvenica:
250 g
125 g
125 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme do chladničky vychladiť. Vajcia a žĺtok s cukrom vyšľaháme v mise na penu. Do peny postupne pridáme múku, maslo a nakoniec opatrne rozpustenú, nie horúcu čokoládu. Vymiešame hladké riedke cesto. Cesto nalejeme do formičiek do troch štvrtín a odložíme späť do chladničky na ďalších 30 minút. Potom pečieme v rúre zohriatej na 220 °C 10 minút.

  2. 2

    Parfait: Pomaranče odšťavíme, zmiešame s kryštálovým cukrom a povaríme (zredukujeme) na sirup. Necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme dotuha a ochutíme ju vychladeným pomarančovým sirupom.

    Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutenú šľahačku preložíme do formy vystlanej potravinovou fóliou a odložíme do mrazničky na 2 hodiny.

    Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mrvenica: Múku, cukor a tuk spolu zmiešame a dáme do rúry zohriatej na 160 °C sušiť 20 minút.

  5. 5

    Suflé podávame s pomarančovým parfait a mrvenicou. Na zdobenie môžeme použiť mesiačiky pomaranča a grapefruitu, zbavené šupky, jahodové pyré, karamelizované orechy, jedlé kvety, bylinky a práškový cukor.

    Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu