Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou fotorecept
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 26. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Suflé: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
65 g |
|
125 g |
|
35 g |
|
125 g |
|
Parfait: | |
500 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Mrvenica: | |
250 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme do chladničky vychladiť. Vajcia a žĺtok s cukrom vyšľaháme v mise na penu. Do peny postupne pridáme múku, maslo a nakoniec opatrne rozpustenú, nie horúcu čokoládu. Vymiešame hladké riedke cesto. Cesto nalejeme do formičiek do troch štvrtín a odložíme späť do chladničky na ďalších 30 minút. Potom pečieme v rúre zohriatej na 220 °C 10 minút.
- 2
Parfait: Pomaranče odšťavíme, zmiešame s kryštálovým cukrom a povaríme (zredukujeme) na sirup. Necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme dotuha a ochutíme ju vychladeným pomarančovým sirupom.
- 3
Ochutenú šľahačku preložíme do formy vystlanej potravinovou fóliou a odložíme do mrazničky na 2 hodiny.
- 4
Mrvenica: Múku, cukor a tuk spolu zmiešame a dáme do rúry zohriatej na 160 °C sušiť 20 minút.
- 5
Suflé podávame s pomarančovým parfait a mrvenicou. Na zdobenie môžeme použiť mesiačiky pomaranča a grapefruitu, zbavené šupky, jahodové pyré, karamelizované orechy, jedlé kvety, bylinky a práškový cukor.
Tiež Čokoládové suflé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu