Stehienko špikované mandľami a slaninkou
Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme a osušené osolíme a okoreníme. Potom ich špikujeme blanšírovanými lúpanými madľami a slaninkou. Chuť sa takto lepšie dostane do mäsa.
- 2
Rozmarín nasekáme, zmiešame s olejom a čubricou a touto zmesou dobre natrieme stehná, ktoré necháme v chladničke odležať.
- 3
Takto pripravené stehná grilujeme na strednom ohni, treba dať pozor, aby boli dobre prepečené a nezhoreli. Chuť sa zvýrazní, ak počas pečenia stehná potierame maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu