Stehienko špikované mandľami a slaninkou

Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
Stehienko špikované mandľami a slaninkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
100 g
2 g
50 g
50 g
50 g
5 g, čerstvý




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme a osušené osolíme a okoreníme. Potom ich špikujeme blanšírovanými lúpanými madľami a slaninkou. Chuť sa takto lepšie dostane do mäsa.

  2. 2

    Rozmarín nasekáme, zmiešame s olejom a čubricou a touto zmesou dobre natrieme stehná, ktoré necháme v chladničke odležať.

  3. 3

    Takto pripravené stehná grilujeme na strednom ohni, treba dať pozor, aby boli dobre prepečené a nezhoreli. Chuť sa zvýrazní, ak počas pečenia stehná potierame maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia