Podkovičky s feniklovo-zemiakovým mafinom
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 29. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kapor: | |
4 podkovičky |
|
200 ml |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
3 lístky |
|
|
|
|
|
Feniklovo–zemiakový mafin: | |
600 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
na vytretie košíčkov na mafiny |
|
Kel: | |
|
|
|
|
|
|
Buerre blanc omáčka: | |
400 g |
|
4 PL studená |
|
8 PL |
|
6 PL |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Kapor: Umytú a očistenú zeleninu vložíme do hrnca s vodou, pridáme biele víno a ostatné suroviny. Privedieme do varu a oheň stiahneme na minimum. Takto varíme asi hodinu. Do hotového vývaru, ktorý by nemal presiahnuť teplotu 80 °C, vložíme podkovičky kapra. Pošírujeme asi 7 minút.
- 2
Feniklovo-zemiakový mafin: Na pekáč vysypeme hrubú morskú soľ. Zemiaky v šupke uložíme na soľ a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Vychladené a ošúpané zemiaky nastrúhame alebo pomelieme na mlynčeku na mäso aj s feniklom, ktorý sme zbavili hlúbu a vrchnej časti (použijeme do vývaru). Pridáme múku, kypriaci prášok, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Formičky na mafiny vytrieme maslom a vysypeme múkou. Natlačíme cesto. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
- 3
Kel: Do hrnčeka odoberieme vývar, ktorý máme na kapra. Privedieme ho do varu a vložíme doň očistený kel. Varíme asi tri minúty. Vyberieme a prudko ochladíme v ľadovej vode. Takto pripravený kel prerežeme na polovice, osolíme. Na rozohriatu panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme kel. Rýchlo urestujeme.
- 4
Buerre blanc omáčka: Ocot, víno a nadrobno nakrájanú šalotku privedieme do varu, stiahneme teplotu na minimum a tekutinu zredukujeme na hustú zmes podobnú sirupu. Pomaly pridávame vodu a po dávkach maslo. Hotovú omáčku ochutíme bielym korením a šťavou z citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu