
Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami
Receptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na...

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....

Tvarohové knedličky s višňami
Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty...

Kuracie stehienka s banánmi
Tak tento recept mi raz pripravila kamoška a teraz ho sama často pripravujem - je chutný, ...

Limetový tvaroh s kivi
Limetovú šťavu vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh vyšľahaný s práškovým cukrom a medom.

Šalátový dresing do zásoby
Denná porcia čerstvej zeleniny bude všetkým chutiť, keď ju polejete chutným dresingom....

Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Lucikine oškvarkové pagáčiky
Inšpiráciu receptu máme odtiaľto: http://www. huradozahrady. com/novinka/syrove-pecivo, ale rozhodli sme sa po vyskúšaní ho trochu vylepšiť...

Cheesecake s citrónovou príchuťou
Korpus: Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Na dno formy s priemerom 26 cm dáme...

Sušienky s amarantovými perličkami
Mala som sézam, amarantové perličky, ovsené vločky a chuť na niečo sladké...

Rýchle cestoviny s pestom zo sušených paradajok
Cestoviny (také, aké máte radi) dáme variť do osolenej vody.

Lečo s husacou pečeňou na hrianke
Husaciu pečeň nakrájame na asi 80 – 100 g kúsky. Zeleninu opláchneme a nakrájame na drobné...

Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...

Slivkové gule s tofu
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne...

Zeleninový šalát so zálievkou z jogurtu a arašidového masla
Arašidové maslo v zálievke na šalát sa u nás nepoužíva často. Ja ho používam už roky,...

Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...

Baklažánový krém so špenátovou roládou
Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)
Dobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé", preto mi chýbajú zapekacie mištičky...

Chlpatý chlebík s paprikovými srdiečkami
Srdiečka paprík, jaderníky bez semienok, všetkých farieb patria k pochúťkam v našej domácnosti, doslova...

Teplý kukuřičný salát
Na trošce olivového oleje zpěníme cibuli a přidáme kukuřici (předvařenou) a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a...

Jednoduchá pohánka s bryndzou
Toto jednoduché jedlo, veľmi rýchlo hotové, sa u nás kedysi robievalo často. Výbornou prílohou...

Pistáciové crinkles
Maslo a bielu čokoládu necháme roztopiť a trochu vychladnúť. Vajcia vyšľaháme ručným mixérom spolu s kryštálovým,...