
Kysnuté slimáčiky so zemiakovou plnkou
Kedysi som mala voči kysnutému cestu rešpekt, a dnes sa už nebojím trošku s ním experimentovať. Tento recept je mojou variáciou na slané kysnuté pečivo....

Ryža na spôsob carbonara
Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....

Tvarohové halušky s ovocnou omáčkou
V mise vymiešame zmäknutý tuk s tvarohom, pridáme štipku soli, vajcia, krupicu a...

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami
Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...

Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Muffinky s orieškami a čokoládou
Naozaj osvedčený recept na výborné a šťavnaté muffinky, plné orieškov, čokolády a hrozienok. Také...

Šampiónové chlebíky
Chcela som spraviť konečne teplé raňajky tak som si privstala pred prácou a vzniklo toto :) Recept je...

Quinoa s baklažánom a tuniakom
Jednoduchý a rýchly šalát z quinoy, baklažánu a tuniaka. Ideálny obed na horúce letné dni...

Hroznový koláč z pizzového cesta
Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po...

Grilovaný morský vlk s pečenou špagetovou tekvicou a s tymianovým osúchom bez lepku
Dnes máme pre vás recept, ktorý môžete využiť ako obed, večeru alebo aj pri slávnostnej hostine....

Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....

Jednoduchá tvarohová vianočka bez kysnutia
Keď nie je čas na prácu s kysnutým cestom, ale máte neodolateľnú chuť na domácu vianočku, tak upečte túto....

Čerešnový trhanec
V sladkej smotane , alebo mlieku rozšlaháme žľtky, cukor sol, a múku. Z bielkou ušlaháme tuhý sneh...

Sladké ryžové krokety
Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke....

Bravčový plátok s čínskou kapustou
Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou...

Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...

Krehotinky s rumovou polevou
Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na...

Hráškovo-špenátová cestovinová ryža
Úžasne jednoduché jarné jedlo s nevarenou omáčkou, ktorá je hotová za minútku.

Zemiakové krokety s vegan burgrom a cesnakovým dresingom
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme, kým nie sú mäkké. Vodu scedíme, ...

Čokoládová kupola s prekvapením
Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu, a to tak, že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov, potom...

Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

Tekvicovo-ananásový cheesecake
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....

Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom
Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku
Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou....

Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise...