Karfiolové placky
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Karfiol očistený od listov varíme celý vo vode 10 - 12 minút, scedíme. Vychladnutý karfiol pokrájame na menšie časti a rozmixujeme. Zemiaky očistíme, postrúhame na jemné rezance a trochu vyžmýkame.
- 2
Zmiešame karfiol, zemiaky, prelisovaný cesnak, vajcia, múku a soľ.
- 3
Zo zmesi robíme ručne menšie placky a dávame na zohriaty olej strednej teploty a osmažíme z oboch strán.
Tiež karfiolové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Moja poznámka nebola kritikou, len otázkou. Keďže väčšinou robievam len zemiakové placky alebo cuketové/tekvicové placky, zaujímalo ma, či varený karfiol má trebárs nejakú spojovaciu funkciu (hoci je tam aj vajíčko) alebo čosi podobné. To je všetko. Tvoj recept plánujem totiž použiť, akurát uvažujem, že aj ten krfiol by som nastrúhala. To je všetko.
Neviem aké by boli placky, keby sa karfiol nepredvaril, myslím si, že by v plackách dobre nezmäkol, kedže je surovom stave suchý. Zo surovým som to neskúšala.