Foto: suzi512
Aj tento recept mám aj na blogu, takže možno už niekto na neho narazil. Ja som sa k nemu dostala cez jeden americký blog. Zobraziť celý popisAj tento recept mám aj na blogu, takže možno už niekto na neho narazil. Ja som sa k nemu dostala cez jeden americký blog. Keď som to zbadala, povedala som si, že idem do toho. Začala som prekladať jednotky a suroviny, pričom mi pomohli aj žienky z tejto stránky, žijúce v Amerike. Dala som to nejako dokopy a môžem vám ho predstaviť. Konkrétne tieto sú vhodné na Vianoce. Ale verím, že by sa z nich teraz razom stali zajačikovia k Veľkej Noci. (zdroj http://buddingbaketress.blogspot.com)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame hnedý cukor, arašidové maslo, palmarín, vanilkový cukor a mlieko. Miešame pri strednej rýchlosti, kým sa hmota nespojí. Potom pridáme vajce a zmiešame dokopy. Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a soľou, miešame pri najpomalšej rýchlosti kým sa nám cesto nespracuje. (Pozn. odo mňa: cesto má takú maslovú konzistenciu, tak keby bolo veľmi lepkavé, pridajte ešte múku. Hlavne nerobte paniku ako ja, že čo to je??? :-D ) Pripravte si plech s papierom na pečenie, rozpáľte rúru na 190°C. Z cesta vytvarujte asi 3 centimetrové guličky a tie na plechu vyformujte do požadovaného tvaru sobej hlavy. Ukladajte ich asi 5 cm od seba, ešte sa v rúre nafúknu. Pečú sa asi 8 minút, ale treba si to pre istotu sledovať. Keď ich vytiahnete z rúry, hneď a jemne treba vtlačiť praclíky ako parohy a cukríky ako oči a nos na svoje miesta, kým je koláčik ešte vláčny. Hlavne opatrne! Nechajte ochladnúť a odložte bokom (to už budú chrumkavé a časti hlavy budú držať na svojich miestach :-) ) Príjemné maškrtenie!
Diskusia k receptu