Pekanový koláč s javorovým sirupom
z hotela Color*** v Bratislave, 17. novembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
120 g |
|
štipka |
|
troška |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
3 bal. |
|
1/2 hrnčeka (250 ml) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Zmiešame maslo s múkou na mrveničku, pridáme trochu studenej vody a štipku soli. Vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Najlepšie je, keď si pripravíme cesto deň vopred, pretože by malo odpočívať v chladničke 24 hodín. Ak nemáte čas, tak minimálne hodinu pred plnením.
- 2
Plnka: Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme maslo, javorový sirup, rum a orechy rozlomené na polovice alebo aj menšie časti. Pridáme kukuričný sirup.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do okrúhlej koláčovej formy. Vyformujeme okraje. Spodok cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúklo. Prikryjeme papierom na pečenie a na zaťaženie vysypeme suchým cícerom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút. Potom z korpusu odstránime cícer aj s papierom, vlejeme plnku a pečieme na ďalších 20 minút. Hotový koláč môžeme pred podávaním pocukrovať a poliať javorovým sirupom.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu