Kokosová roláda
Kokosová roláda

Red Velvet roláda s kokosovým krémom

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 15. septembra 2025

Neodolateľná chuť... vhodná aj na vianočný stôl.

10-12
porcií
30-40 minút
príprava
17-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
10 g
1 ČL
1/2 ČL
4 ks (veľkosť L)
150 g
30 ml
30 ml
1-2 bal. (Dr Oetker)
2 PL
1 ČL
Krém:
150 g (alebo obyčajná)
podľa chuti
500 g
podľa chuti
Okrem toho:
(na potretie)
(na posypanie)
(na ozdobu)



Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy preosejte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. V ďalšej mise šľahajte 5 minút vajcia, pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná pena. Postupne zašľahajte olej, cmar rozmiešaný s farbou (jej množstvo závisí od intenzity, akú chcete dosiahnuť), vanilkový extrakt a ocot. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.

  2. 2

    Hlboký plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Rovnomerne ho roztrite a dajte piecť do rúry vyhriatej  na 180 °C na 17 až 20 minút.

  3. 3

    Keď sa korpus dopečie, posypte ho práškovým cukrom, zakryte čistým papierom na pečenie, preklopte ho a zrolujte. Nechajte vychladnúť a odrolujte.

  4. 4

    Krém: Kokosovú smotanu (hustú časť z plechovky kokosového mlieka) vyšľahajte spolu s mascarpone a cukrom na hladký krém. Podľa chuti pridajte strúhaný kokos.

  5. 5

    Celý korpus potrite vrstvou džemu. Môžete ho rozmixovať s horúcou vodou, aby lepšie vsiakol a ľahšie sa roztieral. Vrstva by nemala byť prehnane hrubá, aby sa potom džem nemiešal s krémom pri jeho nanášaní.

  6. 6

    Naneste krém, korpus zrolujte a ľahko potrite krémom aj zvonka. Posypte kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu ozdobte lyofilizovanými malinami.

    Red Velvet roláda s kokosovým krémom - obrázok 6

Diskusia k receptu