Red Velvet roláda s kokosovým krémom
Neodolateľná chuť... vhodná aj na vianočný stôl.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
4 ks (veľkosť L) |
|
150 g |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
1-2 bal. (Dr Oetker) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
150 g (alebo obyčajná) |
|
podľa chuti |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misy preosejte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. V ďalšej mise šľahajte 5 minút vajcia, pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná pena. Postupne zašľahajte olej, cmar rozmiešaný s farbou (jej množstvo závisí od intenzity, akú chcete dosiahnuť), vanilkový extrakt a ocot. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.
- 2
Hlboký plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Rovnomerne ho roztrite a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 17 až 20 minút.
- 3
Keď sa korpus dopečie, posypte ho práškovým cukrom, zakryte čistým papierom na pečenie, preklopte ho a zrolujte. Nechajte vychladnúť a odrolujte.
- 4
Krém: Kokosovú smotanu (hustú časť z plechovky kokosového mlieka) vyšľahajte spolu s mascarpone a cukrom na hladký krém. Podľa chuti pridajte strúhaný kokos.
- 5
Celý korpus potrite vrstvou džemu. Môžete ho rozmixovať s horúcou vodou, aby lepšie vsiakol a ľahšie sa roztieral. Vrstva by nemala byť prehnane hrubá, aby sa potom džem nemiešal s krémom pri jeho nanášaní.
- 6
Naneste krém, korpus zrolujte a ľahko potrite krémom aj zvonka. Posypte kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu ozdobte lyofilizovanými malinami.
Tiež kokosová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu