Vanilkovo-čokoládový cheesecake s karamelovou vrstvou
mesačník Varecha, 9. februára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
50 g |
|
120 g |
|
Na plnku: | |
500 g (vo vaničke) |
|
150 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
150 g (60 %) |
|
Na posypanie: | |
60 g |
|
Postup
-
1
Sušienky a mandľovú múku vložíme do sekáčika a rozmixujeme. Pridáme zmäknuté maslo a opäť mixujeme, vznikne kompaktná hmota. Dno uzatvárateľnej tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Na dno nasypeme sušienkovú hmotu, vytvoríme z nej aj okraje po celej výške formy a dôkladne utlačíme. Vložíme do mrazničky a necháme 20 minút stuhnúť.
- 2
Na plnku vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom na hladký krém. Na záver vmiešame žĺtky a vanilkovú pastu. Asi tretinu krému preložíme do misy.
- 3
Nasekáme čokoládu a v malom hrnci nad vodným kúpeľom ju rozpustíme, necháme vychladnúť na teplotu tela a vmiešame ju do tretiny krému, ktorý sme si odložili do misky.
- 4
Čokoládový krém nalejeme na sušienkový základ, zarovnáme a necháme 10 minút odpočívať v mrazničke.
- 5
Na stuhnutú čokoládovú vrstvu nalejeme vanilkový krém, zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplovzdušnom režime asi 55 minút. Potom rúru vypneme a koláč v nej necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč uložíme do chladu na 2 – 3 hodiny alebo do druhého dňa.
- 6
Tesne pred servírovaním povrch koláča rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom a pomocou plynovej pištole roztavíme na karamelovú vrstvičku.
Tiež Čokoládový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu