Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake

Vanilkovo-čokoládový cheesecake s karamelovou vrstvou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. februára 2023
Vanilkovo-čokoládový cheesecake s karamelovou vrstvou
Foto: Kulinární studio MAFRA
12
porcií
55 (+ chladenie) minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
120 g
Na plnku:
500 g (vo vaničke)
150 g
3 ks
1 ČL
150 g (60 %)
Na posypanie:
60 g




Postup

  1. 1

    Sušienky a mandľovú múku vložíme do sekáčika a rozmixujeme. Pridáme zmäknuté maslo a opäť mixujeme, vznikne kom­paktná hmota. Dno uzatvárateľnej tor­tovej formy s priemerom 20 cm vyste­lieme papierom na pečenie, boky vymas­tíme maslom. Na dno nasypeme sušienkovú hmotu, vytvoríme z nej aj okraje po celej výške formy a dôkladne utlačíme. Vložíme do mrazničky a ne­cháme 20 minút stuhnúť.

  2. 2

    Na plnku vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom na hladký krém. Na záver vmiešame žĺtky a vanilkovú pastu. Asi tretinu krému preložíme do misy.

  3. 3

    Nasekáme čokoládu a v malom hrnci nad vodným kúpeľom ju rozpustíme, ne­cháme vychladnúť na teplotu tela a vmiešame ju do tretiny krému, ktorý sme si odložili do misky.

  4. 4

    Čokoládový krém nalejeme na sušienkový základ, zarovnáme a necháme 10 minút odpočívať v mrazničke.

  5. 5

    Na stuhnutú čokoládovú vrstvu nale­jeme vanilkový krém, zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplovzdušnom režime asi 55 minút. Potom rúru vypneme a koláč v nej necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč uložíme do chladu na 2 – 3 hodiny alebo do druhého dňa.

  6. 6

    Tesne pred servírovaním povrch ko­láča rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom a pomocou plynovej pištole roztavíme na karamelovú vrstvičku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia