Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Sardinková natierka
Recept vznikol asi pred 45 rokmi v našej rodine, spôsobom - čo chladnička dá
Kurací šašlik so zeleninou a s olivami
Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.
Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...
Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....
Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...
Šalát s camembertom a orechmi
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Camembert a hrušku nakrájame a poukladáme na rukolu.
Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....
Žemľová polievka
Táto polievka je asi z roku 1900, už ani neviem kde som ju vyhrabala. Napriek...
Pstruh s jablkovým sorbetom
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...
Trojkráľový koláč s čokoládou
Dnes, na Troch kráľov, v krajine, kde žijem, teda vo Švajčiarsku, rodičia od rána okupujú pekárne s cieľom zohnať pre deti trojkráľový koláč....
Cestoviny s tuniakovou omáčkou
Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním...
Syrová polievka s krutónmi
Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme ju do sklovita na masle spolu s pretlačeným cesnakom. K hotovému...
Houbový salát
Kdo sbírá houby, jistě zavařuje i do octa. Takové pikantní, kyselé houby s majonézou...
Biele bezlepkové rožky
Ak máme čerstvé biele bezlepkové rožky na raňanky, k dokonalosti viac netreba....
Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...