Medové krídelká s cesnakovým chlebom
Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 30. júna 2014
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 30. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marináda: Polovicu cesnaku, očistený zázvor a feferónku spolu rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, med, majorán, kečup, sójovú omáčku a všetko dobre premiešame. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
- 2
Krídelká: Krídelká umyjeme, očistíme a v kĺbiku prvej kostičky prekrojíme na polovice. Polejeme marinádou a poriadne premiešame. Necháme minimálne 12 hodín postáť. Krídelká grilujeme na miernom ohni a počas grilovania ich potierame marinádou.
- 3
Chlebík: Maslo zmiešame s cesnakom, bylinkami, so soľou a s nastrúhaným syrom. Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovicu, natrieme bylinkovým maslom a upečieme na grile s poklopom alebo v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu