Medové krídelká s cesnakovým chlebom

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 30. júna 2014
Medové krídelká s cesnakovým chlebom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
50 g
50 g
50 g
300 g
1 ks (alebo čili paprička)
125 g
100 g
400 g
50 g




Postup

  1. 1

    Marináda: Polovicu cesnaku, očistený zázvor a feferónku spolu rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, med, majorán, kečup, sójovú omáčku a všetko dobre premiešame. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

  2. 2

    Krídelká: Krídelká umyjeme, očistíme a v kĺbiku prvej kostičky prekrojíme na polovice. Polejeme marinádou a poriadne premiešame. Necháme minimálne 12 hodín postáť. Krídelká grilujeme na miernom ohni a počas grilovania ich potierame marinádou.

  3. 3

    Chlebík: Maslo zmiešame s cesnakom, bylinkami, so soľou a s nastrúhaným syrom. Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovicu, natrieme bylinkovým maslom a upečieme na grile s poklopom alebo v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia