Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčový plátok s čínskou kapustou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:51
Bravčový plátok s čínskou kapustou (fotorecept)
Foto: tejaja

Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou kapustou a feniklom, na uvoľnené miesto po cibuli. Všetky Zobraziť celý popisČínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou kapustou a feniklom, na uvoľnené miesto po cibuli. Všetky tieto tri zeleniny sú moje naj...

4
porcie
40 (+ marinovanie) minút
príprava

Suroviny

4 plátky
2-3 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa posypeme čerstvo mletou soľou s kurkumou a pokvapkáme olejom. Necháme v chlade asi 1 hodinu postáť.

    Bravčový plátok s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom plátky na oleji z oboch strán opečieme.

    Bravčový plátok s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhej panvici na oleji orestujeme listy čínskej kapusty. Restujeme krátko, len do mierneho zavädnutia listov, asi 3-4 minútky. Pridáme prelisovaný cesnak a za stáleho miešania necháme rozvoňať. Ihneď odstavíme z ohňa.

    Bravčový plátok s čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na taniere servírujeme opečené mäso, čínsku kapustu a prílohou sú zemiaky akokoľvek pripravené, ale najlepšie sú opečené. Tie môžeme zároveň pripraviť na tretej panvici opekaním zemiakových plátkov asi 5 mm hrubých.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia