Jablkové kolieska
Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z múky, masla, práškového cukru, vajec a soli zarobíme linecké cesto, ktoré potom vtláčame do pripravených formičiek. Pečieme pri teplote 180-190 o C asi osem až desať minút.
- 2
Medzitým nastrúhame jablká a dáme ich variť s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Varíme asi 30 minút, jablká sa nesmú celkom rozvariť. Uvarené jablká necháme vychladnúť a potom ich rozdelíme do upečených košíčkov.
- 3
Dáme do chladničky a vyšľaháme šľahačku. Dáme ju do ozdobného vrecúška a jednotlivé kolieska ozdobíme podľa fantázie.
- 4
NÁŠ TIP: Upečené košíčky z lístkového cesta môžete naplniť rôznymi plnkami - výborná je napríklad tvarohová s hrozienkami. V sezóne sú skvelé aj náplne s drobným ovocím - malinami či černicami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu