Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Foto: katarinakatka02
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na drobno a do sklovita ju osmažíme na oleji. Pridáme stehná, chvíľu restujeme pokiaľ sa mäsko nezatiahne a potom podlejeme vodou, aby bolo mäsko cca do polovice vo vode a dusíme zakryté za občasného otočenia a podliatia vodou ( ja dávam prevarenú horúcu z kanvice, aby sa neznížila teplota). Pred koncom môžete pridať postrúhanú mrkvu, prípadne zahustiť Solamylom. Ani neviem koľko som to robila, ale asi tak cca 40-50 min. Mäsko je hotové, keď sa krásne oddeľuje od kosti.
-
2
Tip: Ak potrebujete niečo medzitým robiť, tak odporúčam otočiť stehná na stranu s kožou, lebo ak sa vám pripáli, tak ju len dáte dolu ale ak sa pripáli mäsko ako mne minule, tak je to horšie :D)
- 3
My sme to podávali so zemiakmi pečenými v rúre. Foto žiaľ nemám, možno na budúce.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu