Tortička s penou z pitahaye a passion fruit
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zapekacie formičky vymastíme maslom, vysypeme hrubou mukou a vložíme do chladničky.
- 2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme rozpustené maslo, kávu, čokoládu, múku a vymiešame jemné cesto. Do misiek nalejeme cesto a necháme tuhnúť dve hodiny. Pečieme 8 až 10 minút pri teplote 200 °C. Pozor, aby sme ju neprepiekli. Po rozkrojení musí byť v strede tekutá.
- 3
Smotanu vyšľaháme osobitne s oboma druhmi ovocia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
náhodou recept vyzerá celkom jednoducho a dobre a miesto uvedeného ovocia môžete použiť hoci aj ríbezle a jahody