Tortička s penou z pitahaye a passion fruit

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Tortička s penou z pitahaye a passion fruit
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

2 g
3 ks
1 ks
65 g
35 g
125 g
125 g
50 g
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Zapekacie formičky vymastíme maslom, vysypeme hrubou mukou a vložíme do chladničky.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme rozpustené maslo, kávu, čokoládu, múku a vymiešame jemné cesto. Do misiek nalejeme cesto a necháme tuhnúť dve hodiny. Pečieme 8 až 10 minút pri teplote 200 °C. Pozor, aby sme ju neprepiekli. Po rozkrojení musí byť v strede tekutá.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme osobitne s oboma druhmi ovocia.

Diskusia k receptu

ilusa
prepac,nezvyknem pisat hlupe komentare,ale teraz mam chut napisat nieco sproste,to koho chces ohurit s tym pitahaya a passion fruit?
vcelka
Jasne, nestacvi Ti ohurit ribezlami alebo jahodami od dvanastich mesiacikov ... :-)
evusik
dievčence a vy čo neviete čítať? veď je to zástupca šéfkuchára , čo chcete aby ako dezert podával tiramisu z nátierkového masla?
náhodou recept vyzerá celkom jednoducho a dobre a miesto uvedeného ovocia môžete použiť hoci aj ríbezle a jahody




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia