Cícerovo-zemiakové lievance

matulo82 - bez fotkymatulo82, 12. októbra 2011

recept z knihy dr.Bukovského

20
porcií

Suroviny

1 konzerva rozmixujeme
1 šálka posekaná
1 šálka, zmixované surové
2 strúčiky posekaný na hrubo
1 KL
2 PL
 na opekanie




Postup

  1. 1

    šálka 250ml. V hlbokej mise zmiešame zmixovaný cícer, posekanú kyslú kapustu, zmixované zemiaky i so šťavou.Hmotu dochutíme posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením a ak je riedka, zahustíme ju špaldovou múkou.

  2. 2

    Rozohrejeme panvicu na dolky , jamky potrieme olejom a plníme dvoma lyžicami hmoty, ktorú pečieme, až kým sa odliepa od panvice. Lievance obrátime a dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a niektorým z dressingov. Alebo môžete hmotu vyliať na plech a upiecť v rúre, pri 170° C za 25 minút. Základný recept môžete vylepšiť pridaním húb, uvarenej ryže natural alebo uvarenej pšenice.

Diskusia k receptu

lucylee
To je supa! Okamzite, ale okamzite si to dnes robim na veceru!
haston
konečne viem, ako použijem dva poháre sterilizovaného cícera z portugalska! rozhodne skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia