Gaštanový krém s vanilkovými koláčikmi
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
Koláčiky: | |
200 g |
|
20 g |
|
150 ml |
|
20 g |
|
40 g |
|
Gaštanový krém: | |
150 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
20 ml |
|
50 g |
|
2 ks |
|
2 plátky |
|
štipka |
|
Plnka: | |
100 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Na pare vyšľaháme žĺtky s cukrom. V mlieku uvaríme gaštany, ktoré prepasírujeme cez sitko k žĺtkovému krému. Želatínu rozpustíme v rume a pridáme do krému, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému opatrne zamiešame vyšľahanú smotanu a krém dáme do vhodnej formy, aby sa dal vyklopiť. Necháme 2–3 hodiny vychladnúť.
- 2
Koláčiky: Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia spravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť a zmiešame ho so zvyšnou múkou a s olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po vykysnutí z neho vyvaľkáme obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 cm. Naň natrieme plnku z cukru, žĺtka a masla, do ktorého sme dali dreň z vanilkového struku. Trochu plnky necháme na potretie cesta. Cesto voľne zrolujeme, potrieme zvyškom plnky a nakrájame na trojuholníky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 175 °C asi 10–12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu