Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Pyré z jabĺk a manga

Dezerty

Komerčný recept<br /> Pochúťka pre veľkých maškrtníkov.

prazdny

Tiramisu

Dezerty

Ideme si pripraviť dezert "Tiramisu" je veľmi chutný a jeho krémový vrch sa rozpúšťa v papuľke...

prazdny

Dráčikov dych na svetlom pive

Bravčové mäso

Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...

prazdny

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom

Dezerty

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

prazdny

Gaštanové minikocky

Dezerty

Gaštanové pyré zmiešame s rozmixovanými sušienkami a rumom na hustú hmotu. Zošúľame do "valčeka" a...

prazdny

Jablková štrúdľa s mandľovou strúhankou

Koláče

Šťavnatý čas jabĺčok v lákavej a chutnej podobe.

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna

Hlavné jedlá

Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

prazdny

Guľky Raffaello

Dezerty

oblátky rozmrvíme, pridáme cukor, mlieko, Heru, maslo, vodu a zmiešame.

prazdny

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

prazdny

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

prazdny

Minikošíčky s čokoládovým ganache

Dezerty

Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...

prazdny

Pečienky s medvedím cesnakom

Kuracie mäso

Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

prazdny

Paprikovo– paradajkové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

prazdny

Hus na zemiakoch

Hlavné jedlá

Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Obložená ryža MÉCHIKÁNO

Bezmäsité jedlá

Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...

prazdny

Špenátovo-parmezánové suflé

Bezmäsité jedlá

Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

prazdny

Rybie variácie

Predjedlá

Ľahké a chutné predjedlo, ktoré som pripravila na štedrú večeru.

prazdny

Bábovka

Koláče

Iste mi dáte za pravdu, že niekedy sú najlepšie koláče, keď pekne všetko spolu zmiešate,...

prazdny

Marcipánové koláčiky s hruškami a mandľami

Dezerty

Na Veľkú noc som mala chuť vyskúšať nejaký nový dezert. Na tento som natrafila na jednom...

prazdny

Recyklované makrónky s vôňou ruží

Dezerty

Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....

prazdny

Špenátový koláč

Bezmäsité jedlá

Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa...

prazdny

Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom

Dezerty

Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku,...

prazdny

Čoko-tofu brownies s ovocím

Koláče

Do veľkej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, kakao, sódu. Pridáme cukor a premiešame....

prazdny

Zapekané cestoviny s hubami

Cestoviny

Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....

prazdny

Šalát z lesných húb

Bezmäsité jedlá

Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...