Citrónový kuskus s mrkvou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. februára 2023
mesačník Varecha, 20. februára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do menšieho hrnca dáme variť asi pol litra vody. Ružičkový kel očistíme a rozoberieme na jednotlivé listy. Listy vhodíme do vriacej vody a asi 2 minúty varíme.
- 2
Kuskus vysypeme do väčšej misky. Zalejeme ho vriacou vodou, v ktorej sme pripravovali kel, a kuskus necháme napučať.
- 3
Medzitým očistíme a nastrúhame mrkvu. Citrón umyjeme a nastrúhame z neho asi 1 ČL kôry. Potom ho rozkrojíme a odšťavíme asi 1 PL šťavy.
- 4
Napučaný kuskus premiešame vidličkou, vmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame s mrkvou, listami kelu a mäty.
Tiež kuskus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu