Citrónový kuskus s mrkvou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. februára 2023
Citrónový kuskus s mrkvou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g instantný
8 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1 stonka (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca dáme variť asi pol litra vody. Ružičkový kel očistíme a rozoberieme na jednotlivé listy. Listy vhodíme do vriacej vody a asi 2 minúty varíme.

  2. 2

    Kuskus vysypeme do väčšej misky. Zalejeme ho vriacou vodou, v ktorej sme pripravovali kel, a kuskus necháme napučať.

  3. 3

    Medzitým očistíme a nastrúhame mrkvu. Citrón umyjeme a nastrúhame z neho asi 1 ČL kôry. Potom ho rozkro­jíme a odšťavíme asi 1 PL šťavy.

  4. 4

    Napučaný kuskus premiešame vidlič­kou, vmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a mle­tým čiernym korením. Zľahka premie­šame s mrkvou, listami kelu a mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia