Foto: paploska
Vždy som uprednostňovala celozrné pečivo, ale tento chlieb je naozaj výborný aj keď je biely :-) Môžete ho podávať so sladkým medom, ale aj Zobraziť celý popisVždy som uprednostňovala celozrné pečivo, ale tento chlieb je naozaj výborný aj keď je biely :-) Môžete ho podávať so sladkým medom, ale aj na slano so šunkou, olivami či rybami.... a tu nájdete niečo o špalde http://www.jedloakopriatel.sk/spalda/
príprava
Postup
-
1
Toto množstvo je na 1000 g chlieb a tento recept je určený pre domáce pekárne. Pečiem ho na funkcii - francúzsky chlieb (Moulinex pekáreň).
- 2
Do nádoby na pečenie pridáme najprv vlažnú vodu, potom cukor a droždie. Nakoniec prisypeme múku, v strede urobíme jamku a pridáme soľ. Pozor, soľ sa nesmie dostať do kontaktu s droždím. V prípade, že ho budete konzumovať na slano, môžete pridať olivy - bude výborný. Ja ho robievam zvyčajne čistý a jeme ho na sladko aj slano.
- 2
@domci mám na mysli čajovú lyžičku čerstvého droždia :-), ak ho nemám dávam droždie alnatura sušené tiež 1 lyžičku. (ale z čerstvého je to naj)