Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď je hojne zeleniny.
príprava
na 200 °C
Suroviny
z 1 väčšej hlávky kelu |
|
Plnka: | |
50 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 ks |
|
|
|
|
|
150 g |
|
|
|
(múka, vajcia, strúhanka) |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Stred kelu vyrežem a vo vriacej vode uvarím aby som dostala kelové listy. Cibuľu upečiem a pridám strúhanú, pokrájanú zeleninu, šunku pokrájanú na malé kocky.
- 2
Pochutím a dusím do mäkka. Vajcia vyšľahám a nalejem na zeleninovú zmes ako na praženicu. Na kelový list dám plnku, prehnem kelové listy a dostanem tvar kocky. Dám ich do trojobalu a vyprážam ako rezne. Zelenina sa môže kombinovať podľa vlastného výberu, zvykla som dávať aj steril. kukuricu alebo čo sa nájde doma. Príloha: hranolky s tatárskou omáčkou.
- 3
Foto nemám, priložila som ilustračné, vyzerá to podobne a je veľmi chutné hlavne pre toho kto má rád zeleninu a je už "plný mäsa":-) Prajem dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu