Punčové rezy s malinovým rozvarom
cukrárky, včera 07:00

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tieto punčové rezy sú pripravené bez farbív a umelých aróm.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
2 ks (podľa základného receptu) |
|
200 g |
|
Rozvar: | |
200 ml |
|
100 g |
|
100 g mrazené |
|
100 g |
|
Navrch: | |
1 bal. |
|
Postup
-
1
Podľa základného receptu na biskvit upečieme 2 rovnaké piškótové korpusy.
- 2
Rozvar si pripravíme tak, že všetky suroviny vložíme do hrnca a privedieme do varu. Necháme pár minúť vrieť na miernom ohni a potom prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok z malín. Ak do rozvaru pridáme rum až nakoniec, keď sa maliny rozvarili, vtedy bude jeho aróma v dezerte výraznejšia. Ak rum povaríme spolu s ostatnými surovinami, alkohol sa vyparí a zostane len horkastá príchuť rumu.
- 3
Upečené a vychladnuté korpusy rozkrojíme na polovice. Vyskladáme punčový rez. Spodný plát – jeho hladkú časť – potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, rovnako potrieme aj druhý plát a položíme džemovou stranou na seba.
- 4
Pórovitý povrch korpusu polievame pomocou lyžice polovicou ešte teplého rozvaru tak, aby sme ho úplne napustili. Potom pomocou papiera na pečenie preklopíme a rovnakým spôsobom napustíme aj druhú pórovitú stranu korpusu.
- 5
Tretí rozkrojený korpus umiestnime pórovitou časťou na papier na pečenie a hladkú časť potrieme tenkou vrstvou džemu. Prikryjeme napustenými plátmi.
- 6
Pórovitú časť štvrtého korpusu potrieme tenkou vrstvou džemu a natretou časťou položíme na napustené korpusy. Vrchnú, hladkú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom.
- 7
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou povrch dezertu. Alternatíva namiesto hotovej punčovej polevy – prepasírované malinové pyré môžeme použiť aj na zafarbenie bielej fondánovej polevy, to ak by sme chceli mať polevu bez umelých farbív a so sviežou chuťou malín.
Tiež punčové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu