Punčové rezy
Punčové rezy

Punčové rezy s malinovým rozvarom

Petra a Sofia Hübler
cukrárky, včera 07:00
Punčové rezy s malinovým rozvarom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tieto punčové rezy sú pripravené bez farbív a umelých aróm.

16
porcií
40 minút
príprava
2x15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks (podľa základného receptu)
200 g
Rozvar:
200 ml
100 g
100 g mrazené
100 g
Navrch:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Podľa základného receptu na biskvit upečieme 2 rovnaké piškótové korpusy.

  2. 2

    Rozvar si pripravíme tak, že všetky suroviny vložíme do hrnca a privedieme do varu. Necháme pár minúť vrieť na miernom ohni a potom prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok z malín. Ak do rozvaru pridáme rum až nakoniec, keď sa maliny rozvarili, vtedy bude jeho aróma v dezerte výraznejšia. Ak rum povaríme spolu s ostatnými surovinami, alkohol sa vyparí a zostane len horkastá príchuť rumu.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté korpusy rozkrojíme na polovice. Vyskladáme punčový rez. Spodný plát – jeho hladkú časť – potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, rovnako potrieme aj druhý plát a položíme džemovou stranou na seba.

  4. 4

    Pórovitý povrch korpusu polievame pomocou lyžice polovicou ešte teplého rozvaru tak, aby sme ho úplne napustili. Potom pomocou papiera na pečenie preklopíme a rovnakým spôsobom napustíme aj druhú pórovitú stranu korpusu.

  5. 5

    Tretí rozkrojený korpus umiestnime pórovitou časťou na papier na pečenie a hladkú časť potrieme tenkou vrstvou džemu. Prikryjeme napustenými plátmi.

  6. 6

    Pórovitú časť štvrtého korpusu potrieme tenkou vrstvou džemu a natretou časťou položíme na napustené korpusy. Vrchnú, hladkú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom.

  7. 7

    Polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou povrch dezertu. Alternatíva namiesto hotovej punčovej polevy – prepasírované malinové pyré môžeme použiť aj na zafarbenie bielej fondánovej polevy, to ak by sme chceli mať polevu bez umelých farbív a so sviežou chuťou malín.

Diskusia k receptu