Plnené zemiaky na kyslej kapuste

jozostruhar - fotkajozostruhar, 21. augusta 2012

A znova recept od starej mamy.Nerada videla ,keď sa plytvá jedlom a dokázala v kuchyni zúžitkovať skoro všetko.I to ,čo ostalo od nedele.

70 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 od nedele alebo sliepka z nedelnej polievky
cca10 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme ,vydlabeme a opláchneme vo vode.Vydlabané kúsky zomelieme spolu s masom a cesnakom,dochutíme korením sladkou paprikou,prípadne soľou.Dno pekáča vytrieme br.masťou,vystelieme scedenou kyslou kapustou a na ňu poukladáme zemiaky naplnené zmesou.Ak nám ostane plnka ,urobíme guľky ktoré uložíme medzi zemiaky.Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v rúre asi 40min.Na koniec ich necháme odokryté trochu pripiecť.

Diskusia k receptu

tatranka
Tvoj recept si ukladám.Páči sa mi.Robím plnené zemiaky,ale plním ich mletou zmesou mäsa a vkladám na pekáč a na podstielku z cibule a slaninky.Sú tiež chutné,ale tu sa mi páči tá kapusta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia