
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Valentínsky mrkvový koláč
Síce Valentín už bol, ale tento koláč je taký sladučký a dobručký, že si ho...

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

Maková bublanina s jahodami
Výborná jednoduchá bublanina s jahodami. Bez váženia, hotová za 30 minút.

Vrtule s cukinou
Cestoviny uvaríme vo vode. Cibuľu a cukiny pokrájame podusíme do polomäkka.

Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)
Super jednoduchý receptík - z internátu.

Kurča so slaninou
Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, ...

Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...

Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou
Lavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil....

Paprikové rezne
Ospravedlnujem sa za uvodnu foto, bolo to len tak tak v rychlosti :) 1. Krkovicu si narezeme na...

Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...

Moja vajíčková nátierka
Mňam!... Túto pomazánku robím aspoň 2-krát do mesiaca :) Nedavame do nej horcicu, mame ju...

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov
Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale...

Cookies s parmskou šunkou a nivou
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, čierne korenie, ...

Tekvicový koláč
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...

Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...

Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...

Môj prvý chlieb robený z troch druhov múky
Try druhy múky pomiešame s rascou celou, soľou, sušeným droždím a vlažnou vodou. Premiešame dôkladne, ...

Banánový chlebík
Jednoduchý chutný sladký chlebík vhodný aj pre vegánov. :) recept mám z internetu.

Pistáciové kupolky v ružovej poleve
Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...