Pappardelle s pytliackou klobásou – internacional fotorecept
Foto: sracz
Na Liptove som jedával výborné bryndzové halušky varené s malými kockami zemiakov; na Detve zas furmanské s opečenými kolieskami údenej klobásy; na Šariši Zobraziť celý popisNa Liptove som jedával výborné bryndzové halušky varené s malými kockami zemiakov; na Detve zas furmanské s opečenými kolieskami údenej klobásy; na Šariši strapačky s kyslou kapustou a s riadnou „žufanou“ bravčového „soté“; „… a čo som ja od macochy?“! Skombinoval som moju obľúbenú dusenú kapustu s talianskými dlhými a širokými „pappardelle“(„klinky či cvekerli či cik_cak“ som bol opäť lenivý urobiť), pridal som k nim „ježka“ pytliackej údenej klobásy SVK a voňavá „novota“ uzrela svetlo sveta.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
tentoraz naozaj iba v krátkosti, lebo príprava je podobná ako v mojom, už zverejnenom, rcp „ Fliačky so sladkou kapustou – hevitamky LG - (fotorecept) “ z ktorého som použil aj prvé dva obr. … vo veľkom nižšom širokom hrnci som „rozpustil“ bravčovú masť, na ktorej, za horúca, som podusil jemne osolenú a oMČK_ovanú postrúhanú hlávku kapusty; orientoval som sa podľa postupne sa meniacej farby a narastajúcej intenzity príjemnej vône postrúhanej, dusiacej sa, kapusty
-
2
takto, na „voňavo“ s peknou zlatohnedou farbou; pripravil som si maslo na „prepečenie“
-
3
vo vriacej osolenej vode, s PL stolového oleja, som vyvaril dlhé a široké talianske „pappardelle“ (454 g balenie) – na talienske cestoviny som si musel zvyknúť, lebo na ich vyváranie potrebuje viac času (v Ø 12´); ak ich po vyvarení nasleduje hneď servírovanie, nie je ich potrebné „preplachovať“ v studenej vode; kapusta sa na ne lepšie „nalepí“; ospravedlňujem sa Vám za obrázok z internet, ale než som sa „zdohadal“ k nafoteniu aj tohoto rcp, všetko už bolo hotové a pripravené na jedenie - „ta naj mi prebača“ -:)))
-
4
než sa „pappardelle“ vyvarili nadrezal som si „na ježka“ vynikajúcu údenú pytliacku klobásu z domova a „prepražil“ 3÷4 PL masla; potom to už išlo, zároveň so zvýšenou intenzitou „slinotoku“, raz_dva => friško; scedené „pappardelle“ som uložil do pracovnej misy (vajndlingu), polial ich voňavým „prepraženým“ maslom, rozložil na pripravené plytké taniere, priložil na ne „ježka“ a s obrovským pôžitkom „zniesol zo svetla sveta“ allias „zblajzol“; výdatne si „pošmakovalo“ aj moje lepšie JA!!! Zmena, ani v type cestoviny, nezaškodí a vrelo ju odporúčam aj Vám! Niekedy nie je na škodu byť aj „LG“ = Lenivým Gazdiniakom! Verte- neverte aj táto kombinácia cestoviny s dusenou sladkou kapustou a údenej klobásy je gastronomickým pôžitkom každého gurmána!
-
5
a ani na tanieri nevyzerá najhoršie!
Diskusia k receptu