Kuracinka s haluškami

mimka946 - fotkamimka946, 15. februára 2013
Kuracinka s haluškami
Foto: mimka946

Milujem kuracie prsia na vsetky spôsoby :)

Suroviny

500 g
1 PL
250 ml
2 PL
Halušky :
500 g
podľa potreby
KORENINY:




Postup

  1. 1

    Nakrájame si kur.prsia na male kusky.Cibuľu si orestujeme na oleji s pažitkou.Pridáme nakrajane kur.prsia.Zamiešame a ked sa stiahnu pridame sol,čierne korenie a červenu papriku.

  2. 2

    Podlejeme vodou a nechame dusiť do mäkká.Zatiaľ si pripravime cesto na halušky a to takto : z muky,soli a vody urobíme polotuhé cesto.Dáme zovrieť vodu a cez sitko na halušky dame do vody cesto.Potom to už varíme tak ako zvyknete variť halušky.

  3. 3

    Ked je mäso mäkke rozmiešame smotanu na varenie s kyslou smotanou a hl.mukou.Dáme cez sitko do mäsa aby neboli hrudky.Nechame zovriet.Podavame s haluškami ktore sme si spravili viššie.Dobrú chuť

Diskusia k receptu

aankaa
Mimuška,veľmi ma teší,že mám takú šikovnú krajanku.....:-)))...ale tá gramatika.....:-(((....jóóój.....prepáč mi
mimka946
Gramatika,no tak koli nej sa nezabije.prepačte ale no..
sisuk
Mimka, takto máme aj my radi kuracinku. Chválim, si šikulka!
3sandra3
Mńam,,,, výborný obedík... kuracie prsia môžeme vždy :-)
deva27
Moja milá, všimla som si len jeden taky preklep a to je nič, absolutne nepodstatne, podstatne su tu recepty na fajne papanička. A ty si sikovna -nastka, ja v tvojom veku som ani sackovu polievku neurobila :))
Len tak dalej!!! :) Drz sa! :)
evanaaa
@mimka946 , ja tiež takto robievam, síce nie z pŕs, ale dá sa, ak ich máš rada. Páči sa mi, že miešaš obe smotany, ja mám taký " šejker", v ňom to pohrkám, ani sitko nie je treba, mali raz v Lídli.
A čo sa týka chýb, oproti iným rovesníkom si na tom ešte dobre, jedna hrubka, jedna čiarka....ani @deva27 ju nezaregistrovala, tak je dobre.
mimka946
@evanaaa Ďakujem :) no ja kuracinku robim jedine kur.prsia na zbytok tu je mamka ja proste milujem kur.prsia akoze vazne na kazdy sposob :)) aj priatel vie ze ked pride tak na 90% budu kur.prsia :)) a tej šejker by sa aj mne zišiel kde sa da teraz kupit? v lidli nemaju už.
ivanka242
Výborný receptík.. dnes som ho varila a mužovi veelmi chutilo a aj mňe :) Len namiesto halušiek sme mali cestoviny-vrtulky :)) Rýchly, jednoduchý a chutný receptík. :) Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia