Terina zo pstruha a zeleninky

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Terina zo pstruha a zeleninky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
100 g
100 g
200 g
2 plátky
200 g




Postup

  1. 1

    Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do fólie. Paríme 5 min. Kosti pstruha varíme s koreňovou zeleninou 1 hod. Želatínu namočíme do studenej vody, vytlačíme, rozpustíme v 200 ml horúceho rybacieho vývaru a necháme trochu vychladnúť. Vývar dochutíme soľou, korením a vínnym octom.

  2. 2

    Nádobu na terinu vystelieme fóliou, do ktorej dáme na kocky nakrájanú kapiu a zalejeme vývarom. Po zatuhnutí vývaru pridáme nakrájaný baklažán a znovu zalejeme vývarom, ktorý necháme zatuhnúť. Vychladnutého pstruha vybalíme z fólie a vložíme do nádoby a znovu zalejeme vývarom.

  3. 3

    Listy póru 2 min. blanšírujeme v slanej vode, schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať. Vychladnutý aspik obalíme plátkami póru. Nakrájame a servírujeme.

Diskusia k receptu

vcelka
Toito ale nestačí ako jedna porcia... prosím si takých aspoň dvadsať... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia